Sorin Lavric (AUR): Lui Florin Cîțu gafa de a-l demite pe Octav Bjoza i se va întoarce cu vârf și îndesat

2 min read
Sorin Lavric (AUR): Lui Florin Cîțu gafa de a-l demite pe Octav Bjoza i se va întoarce cu vârf și îndesat

Senatorul AUR Sorin Lavric este de părere că demiterea lui Octav Bjoza din Guvern îl va costa scump pe Florin Cîțu. În opinia sa, premierul a săvârșit o „dublă greșeală”, reușind să jignească victimele comunismului și să aducă atingeri simbolurilor morale ale României postcomuniste.

Lavric susține că premierul Cîțu, lipsit de cunoștințe solide în ceea ce privește istoria României, a acționat la comandă, fără să reflecteze suficient asupra deciziei sale. Din acest motiv, afa de a-l demite pe Octav Bjoza i se va întoarce cu vîrf și îndesat.

„Lui Florin Cîțu gafa de a-l demite pe Octav Bjoza i se va întoarce cu vîrf și îndesat. Premierul a săvîrșit o dublă greșeală: a jignit victimele comunismului și a maculat simbolurile morale ale României postcomuniste. Fiindcă Octav Bjoza este în egală măsură victimă și deopotrivă simbol. Dar Florin Cîțu, imatur în privința reperelor istorice, nu a intuit rezonanța de avalanșă a gestului său. A acționat la comandă, fără a reflecta o secundă la consecințe. Acum va avea de suportat un val de contestări de pe urma cărora nu-și va mai reveni. Se va clătina sub apăsarea propriei pripeli. Un imberb jignind venerabila castă a deținuților politici.

Nu e de ici de acolo să rămâi în istorie drept cel care l-a executat pe Octav Bjoza. Sunt sigur că premierul nu și-a dat seama cu cine se pune. Românii nu-l mai percep de mult pe Bjoza ca pe un om, ci ca pe o cauză. De această cauză și-a bătut joc un premier necopt într-ale istoriei. Povara gafei o va purta chiar după ce va înceta să mai fie premier. Mazilit, Bjoza a crescut exponențial sub unghi simbolic, iar Cîțu, mazilindu-l, s-a dus în jos. Liberalul și-a vândut umbra și și-a ipotecat sufletul. Cînd îl voi întâlni în Senat, voi trece pe lângă el ca pe lîngă un abur fără consistență morală. Mă întreb cum vor înghiți liberalii gafa colegului de partid”, scrie Sorin Lavric pe Facebook.

Reamintim că Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România, a fost demis din funcţia subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 prin ordinul premierului Cîțu.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.