„Spuneți că sunteți pro-viață. Dar viața mea nu contează?” Discursul pro-avort al unei fete de 12 ani

2 min read
„Spuneți că sunteți pro-viață. Dar viața mea nu contează?” Discursul pro-avort al unei fete de 12 ani

”Joc volei și fac atletism. Educația mea este foarte importantă pentru mine și plănuiesc să fac lucruri importante în viață. Dacă un bărbat decide că eu sunt doar un obiect și îmi face lucruri inimaginabile, tragice, eu, un copil, sunt obligată să port și să nasc un alt copil? Sunt obligată să îmi supun corpul la trauma fizică a sarcinii? Să sufăr implicațiile mentale și emoționale, ca un copil care nu a avut nimic de spus cu privire la ce îi este supus propriul corp? Unii dintre voi spuneți că sunteți pro-viață. Dar viața mea? Viața mea nu contează?” spune Addison Gardner, elevă la școala gimnazială Buffalo.

Addison a oferit un discurs care a făcut înconjurul lumii, când Legea 302 a fost introdusă pentru a fi votată de legislatori. Legea interzice avortul, cu doar puține excepții: sarcini cu urgențe medicale, sarcini ectopice sau sarcini cu fetuși nonviabili. La audierile de miercuri numeroși activiști, specialiști în medicină și cetățeni îngrijorați s-au opus legii, unii fiind chiar escortați cu strigăte de susținere pe când depășeau timpul alocat. Într-un final legislatorii au votat să amendeze legea și să adauge excepții și pentru sarcinile produse în urma violului sau a incestului. Legea a fost trimisă la Senat pentru validare.  

Curtea Supremă Statelor Unite ale Americii a decis la 24 iunie 2022 să revoce, cu cinci voturi pentru și patru împotrivă, hotărârea Roe/Wade, anulând dreptul constituțional federal la avort, permițând statelor să interzică avortul în orice moment în timpul sarcinii și deschizând posibilitatea interzicerii complete a avortului. În urma adoptării acestei hotărâri de către Curte, opt state au interzis deja avortul; se preconizează că 26 de state ar putea ajunge să adopte legi care să scoată aproape complet în afara legii avortul; iar 13 state au așa-numitele legi „declanșatoare”, care au intrat imediat în vigoare după ce hotărârea în cauza Roe/Wade a fost revocată.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.