Starea de alertă – prelungită cu o lună. Anunțul șefului DSU, Raed Arafat!

3 min read
Starea de alertă – prelungită cu o lună. Anunțul șefului DSU, Raed Arafat!

Roxana Dobre
– 10 mai 2021 18:48

Starea de alertă prelungită cu încă o lună! În ședința de Guvern de luni, 10 mai, Executivul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai. Mai mult, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a anunțat că au fost eliminate mai multe restricţii!Noutăţile enumerate de secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, citat de www.mediafax.ro:
se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în data de 13 mai 2021, între orele 2.00 – 5.00, pentru participarea la sărbătoarea Ramadanului.
este eliminată restricţia privind participarea la organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reşedinţă. Se va permite organizarea de procesiuni şi sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.
crearea de posibilităţi în aşa fel încât competiţiile sportive să se poate desfăşura în România cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru cele care au avut COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore. „Era propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În timpul şedinţei de Guvern s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, şi testul antigen, care să nu aibă mai mult de 24 de ore şi să fie efectuat de cineva autorizat”, spune Arafat.
organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi / sau concerte să se poată desfăşura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spaţiului doar ca evenimente test sau pilot, după aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza propunerii Ministerului Culturii şi cu avizul Ministerului Sănătăţii. n acest caz, regulile privind testele antigen şi ale persoanelor care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile, rămân valabile la fel ca pentru activităţile sportive, afirmă Arafat.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Te-ar mai putea interesa

Munca în gospodărie – impozitată de stat dacă este prestată în folosul altei persoane 10 iunie 2021 06:34

Tânăr de 21 de ani – decedat după ce tractorul pe care îl conducea s-a răsturnat 7 iunie 2021 21:53

Cum arată cabana în stil scandinav construită la țară de doi tineri soți din Hunedoara 6 mai 2021 07:26

Ultimele știri

Porturi blocate după ce China a făcut achiziții record de porumb! 11 iunie 2021 16:59

Crăparea cireșelor și a vișinelor: cauze și prevenire 11 iunie 2021 16:46

Arc™ farm intelligence, serviciu digital gratuit pentru monitorizarea dăunătorilor din cultura de porumb.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.