Studiile confirma: iata cat timp trebuie sa astepti ca sa faci al doilea copil

1 min read
Studiile confirma: iata cat timp trebuie sa astepti ca sa faci al doilea copil

De ce se impune aceasta limita? Pe langa pauza pe care mamicile ar trebui sa o faca pentru ca organismul lor sa-si revina dupa sarcina, s-a constatat in cadrul studiului ca femeile care raman insarcinate din nou in primul an si jumatate dupa sarcina au mai multe sanse sa nasca prematur.
Exista, de asemenea, un risc crescut de aparitie a afectiunilor congenitale. Desi in Statele Unite, mamicile asteapta in jur de 2 ani si jumatate pana fac al doilea copil, un procent de 30% raman insarcinate mult mai devreme.
Mamicile aleg sa astepte mai putin pana fac al doilea copil in special pentru ca vor ca cei mici sa creasca impreuna si pentru ca vor sa marcheze etapele importante din viata copiilor lor la distanta mica. Mamicile au acum slujbe si responsabilitati in afara casei asa ca le este mai simplu sa creasca doi copii cu varste foarte apropiate.
Cu toate acestea, aproape 20% dintre femei asteapta cel putin 5 ani pentru a face al doilea copil. Tu ce parere ai? Esti de acord cu parerea specialistilor? Cat timp ai asteptat sau vrei sa astepti pana la al doilea copil?
Surse: popsugar.com, wsbatlanta.com 

Alte articole care te-ar putea interesa

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.