Studiu: câți părinți au mințit în legătură cu starea de sănătate a copiilor în timpul pandemiei?

2 min read
Studiu: câți părinți au mințit în legătură cu starea de sănătate a copiilor în timpul pandemiei?

Studiul și-a propus să măsoare prevalența neaderării la măsurile de sănătate publice din timpul pandemiei de către părinți, în legătură cu copiii lor, menționează ScaryMommy.com.
Rezultatele arată că 25% dintre părinți au mințit în legătură cu sănătatea copiilor lor, precum și cu măsurile de siguranță pe care le-au luat pentru prevenirea răspândirii virusului. 
Eșantionul folosit în cercetare a fost reprezentat de 1700 de părinți, care au fost intervievați în decembrie 2021, perioada în care varianta omicron a virusului sars-cov-2 a început să se răspândească în lume.  
580 de părinți (majoritatea femei) cu copii minori au recunoscut că nu au respectat măsurile de siguranță împotriva răspândirii virusului în privința a minim 1 din 7 comportamente legate de Covid-19; fie că este vorba despre expunere, izolare, vaccinare, sau testare.

Cel mai comun comportament al acestor părinți a fost să nu spună cuiva care s-a văzut cu al lor copil, că e posibil ca acesta să aibă covid. Cu alte cuvinte, și-au expus copilul la interacțiunea cu celelalte persoane, chiar dacă suspectau sau știau că cel mic e infectat.
În ceea ce privește motivele care s-au aflat în spatele nerespectării regulilor cu privire la covid-19, cele mai comune au fost:

Am vrut să mă simt liberă să procedez așa cum consider eu de cuvință în legătură cu copilul meu;
Copilul meu părea să se simtă bine, chiar dacă avea unele simptome;
Am vrut ca cel mic să simtă că trăiește „normal”.

Cum spuneam, părinții au omis adevărul în legătură cu toți pașii necesari pentru a preveni răspândirea virusului, nu doar cu privire la expunerea copiilor infectați. 
Acestea au mințit atunci când au spus că și-au testat și/sau și-au vaccinat copiii, dar în realitate, nu au făcut-o.
Nu în ultimul rând,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.