Surse. Plecații din USR pregătesc un nou partid politic – ROPRES.RO

2 min read
Surse. Plecații din USR pregătesc un nou partid politic – ROPRES.RO

Nicușoriștii conservatori din USR se declară complet nemulțumiți de situația actuală din partid și se pregătesc să plece în masă. Majoritatea nu doar că nu se regăsesc doctrinar dar prin modul în care el este organizat nu mai au nici o șansă pentru acces la o putere internă sau publică datorită acaparării complete de către grupare Barna.

Ilinca Macarie este un alt USR-ist ce își anunță plecare din partid:

“În sfârşit, am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia. Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant. Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic. E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici.

Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru că voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată. Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac)”, a scris ea pe Facebook.

Surse interne partidului spun că deja se fac formalitățile necesare înființării unui nou partid politic, pe o platformă similară, care să răspundă dezamăgiților de USR.

 » citește articolul pe www.ROPRES.RO

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.