Termene ANAF în ianuarie 2021. Ce declarații fiscale pentru fermieri se depun în această lună

Roxana Dobre – 6 ianuarie 2021 05:47

Calendar fiscal ianuarie 2021 – termene la ANAF pe care orice fermier trebuie să le noteze. Luna ianuarie aduce cu ea o listă a obligaţiilor fiscale care trebuie îndeplinite în anumite termene-limită. Conform calendarului oficial publicat de Agenția Națională de Administrație Fiscală (ANAF) sunt o serie de formulare pe care contribuabilii trebuie să le completeze pentru activitatea desfășurată.Iată lista termenelor ce trebuie respectate în luna ianurie:
Vineri 8 ianuarie: Depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România – Formularul 092; Documentul trebuie înregistrat de contribuabilii înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar.
Luni 11 ianuarie: Depunerea formularului Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori – Formularul 087. Formularul trebuie depus de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care optează pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.
Vineri 15 ianuarie: Depunerea Declarației privind producția de vinuri liniștite realizată și comercializată în calitate de mic producător aferentă semestrului precedent – Anexa nr.8 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal.  Declarația trebuie depusă de Micii producători de vinuri liniștite.
Vineri 15 ianuarie: Depunerea Declarației privind achizițiile/livrările intracomunitare de vinuri liniștite efectuate în calitate de mic producător aferentă semestrului precedent – Anexa nr.9 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal. Declarația trebuie depusă de micul producător de vinuri aflat în cazul prevăzut la pct.21 alin. (23) precum și destinatarul din România prevăzut la pct.21 alin. (25) din HG nr.1/2016 -normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal.

Pentru lista completă a calendarului fiscal pentru luna ianuarie aplicabil altor sectoare decât agricultura intrați pe site-ul ANAF.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

ABONARE GRATUITĂ LA ȘTIRILE AGROINTELIGENȚA!

Te-ar mai putea interesa

Fermier cu 10.000 de hectare: ”Îmi vând ferma și mă mut în SUA. Acolo terenul e mai ieftin!”10 ianuarie 2021 19:30

Din 11 ianuarie, ANAF are acces total la conturile fermierilor persoane fizice și juridice8 ianuarie 2021 15:11

Cod Fiscal 2021. Reduceri la plata impozitului anual pentru terenurile aflate în concesiune5 ianuarie 2021 13:15

Ultimele știri

Bednar a lansat o semănătoare cu o performanță de lucru de 200 ha/zi10 ianuarie 2021 19:10

Bayer – compania cu cel mai mare rating privind acțiunile de combatere a schimbărilor climatice10 ianuarie 2021 18:40

Alertă ANM de ninsori abundente! Județe sub atenționare meteo până mâine la 14.0010 ianuarie 2021 18:18

 » sursa: www.agrointel.ro