UDMR promovează separatismul în instituțiile de cultură. Premierul Ciucă somat să intervină – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
UDMR promovează separatismul în instituțiile de cultură. Premierul Ciucă somat să intervină – CURIERUL ROMÂNESC

Mafia UDMR acaparează instituțiile de cultură din Cluj. George Simion cere intervenția de urgență a premierului Ciucă și a președintelui Klaus Iohannis. Liderul AUR și-a exprimat susținerea față de Emanuel Petran, fostul director al Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, care e fost demis pe nedrept. Practicile antiromânești ale UDMR sunt arhicunoscute și la fel și incompetența și servilismul instituțiilor de cultură locale, a punctat Simion

Emanuel Petran a intrat în greva foamei în semn de protest, după ce și-a pierdut funcția din cauza unei evaluări trucate. Potrivit informațiilor, după ce a condus opt ani instituţia, în mai 2021, Petran a obţinut o notă sub 9 la evaluarea pe care i-a făcut-o comisia desemnată de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj – instituţia căreia îi este subordonat Teatrul de Păpuşi Puck.

Fostul director de teatru a reușit să discute câteva minute cu ministrul de Interne Lucian Bode, prezent la Cluj pentru o conferință, însă nu a primit asigurări că se va rezolva situația în care este implicat. Simion i-a promis lui Petran că îl va susține în continuare și va face presiuni la toate instituțiile statului, de la miniștri la președintele Klaus Iohannis.

Emanuel Petran, în a 17-a zi de greva foamei

Emanuel Petran consideră ca evaluarea sa nu a fost legală. El a explicat că demiterea a venit în urma unei campanii împotriva sa, pornită din vara anului 2020, şi care a avut în centru refuzul de a accepta o donaţie din fondul Guvernului Ungariei – Bethlen Gabor. Deși a acționat în judecată Consiliul Judeţean şi a obţinut câştig de cauză în primă instanţă, acesta nu și-a primit postul înapoi.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.