Un băiat de 13 ani a salvat viața a 60 de copii după ce a preluat volanul autobuzului când șoferul a leșinat

2 min read
Un băiat de 13 ani a salvat viața a 60 de copii după ce a preluat volanul autobuzului când șoferul a leșinat

Un adolescent a preluat volanul unui autobuz școlar după ce șoferul a leșinat
Luna trecută, Dillon Reeves (13 ani), elev la școala „Carter Middle School” din statul american Michigan, a reușit să salveze viața a zeci de elevi preluând volanul autobuzului școlar după ce șoferul și-a pierdut cunoștința.  

Robert D. Livernois, administrator la școala în care învață băiatul, a povestit, într-o conferință de presă, cum s-au petrecut lucrurile în acea zi. Astfel, șoferița autobuzului a anunțat prin stație că nu se simțea bine, că avea o stare de amețeală și că intenționa să oprească autobuzul pentru ca alt șofer să ducă elevii la destinație. Nu a reușit să-și ducă planul la îndeplinire întrucât a leșinat, iar autobuzul a fost prins în mijlocul traficului.
Potrivit relatării lui Robert D. Livernois pentru „CNN”, Dillon, care stătea pe al cincilea rând de scaune din autobuz, „a sărit de la locul său, și-a pus ghiozdanul jos, a alergat în fața autobuzului, lângă șofer, a preluat volanul și a condus autobuzul până la o stație de pe traseu”. 

Adolescentul a încercat să preia controlul volanului, a folosit frânele și a strigat cât a putut de repede înspre pasageri: „Cineva să sune la 911. Acum. Cineva trebui să sune la 911. Nu contează cine! Cineva să sune la 911!”

Pentru sursa citată, Robert D.Livernois a venit și cu aceste detalii: „A avut prezența de spirit necesară pentru a conduce încet, având în vedere că autobuzul era plin de pasageri. A reușit să realizeze acest demers în ciuda panicii declanșate, vă imaginați cum a fost, în condițiile în care în autobuz erau 66 de pasageri…”

O fetiță salvează viața unui copil după ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube
Nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident
Poliția și pompierii au reacționat rapid după apelul la numărul de urgență,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.