Un bebeluș de 8 luni, cea mai tânără persoană din lume vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer

2 min read
Un bebeluș de 8 luni, cea mai tânără persoană din lume vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer

Mike Mincolla și soția sa, Marissa Mincolla, medici amândoi, au decis ca fiul lor, Vincenzo să intre în studiul Pfizer de vaccinare a copiilor fără să ezite. ”Am urmărit cu atenție studiile destinate adulților. Am studiat bine știința vaccinării când au început faza 1 a studiului.”, declară tatăl bebelușului.  
Bebelușul Vincenzo a fost vaccinat la Upstate Medical University ca parte a studiului destinat vaccinării copiilor peste 6 luni și până la 5 ani și a primit a doua doză de vaccin săptămâna trecută. Tatăl copilului este medic la CNY Family Care în Syracuse, iar mama lui este radiolog la Upstate. Micuțul Enzo este unul dintre cei 16 copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani care au participat la prima fază a studiului.  

Dr. Joseph Domashowske, unul dintre medicii infecționiști care coordonează studiul a confirmat că Enzo este cea mai tânără persoană din lume care a primit ambele doze de vaccin Pfizer. 
”Sunt încântată pentru că Enzo este cel care deschide calea către vaccinarea copiilor. A fost o onoare să participăm”, spune Marissa Mincolla, mama băiețelului. Cei doi părinți mai au o fetiță de 4 ani care a fost deja înscrisă la faza 2 a studiului. 
Citește și:

Maraton de vaccinare a copiilor de 1 iunie. Vor intra în plan și copiii sub 16 ani
Solicitare de urgență pentru vaccinarea copiilor între 2 și 11 ani de la Pfizer
Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România

Surse: Fox News, CBS

Alte articole care te-ar putea interesa

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.