Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine: Nu mai există cultul eroului. Formăm mici roboței, gata să se înroleze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor

2 min read
Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine: Nu mai există cultul eroului. Formăm mici roboței, gata să se înroleze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor

Eugen Sechila, veteran al Legiunii Străine, în rândul căreia a activat timp de 16 ani, a spus că în ziua de azi, copiii sunt pregătiți să devină mici roboței, gata de a se înrola în multinaționale.
El a mai afirmat că în școli nu se face niciun fel de cult al eroismului, iar tinerii sunt privați de virtuțile cardinale, precum onoarea sau dreptatea.
Eugen Sechila a vorbit despre educație și disciplină în episodul 12 al podcastului PoveștiR3.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Copiii au nevoie de exemple ca să învețe. Nu putem să le livrăm toată informația livresc, sunt o mulțime de specialiști care ar putea să le vorbească celor mici pe înțelesul lor și să explice modul acesta de a acționa, de a trăi prevăzător.
Societate tinde să se devirilizeze, pentru că nu mai are nu mai are niciun reper de viritate adevărată. Nu mai există cultul eroului. Nu se mai învață așa ceva la școală. Sunt făcute expre să fie scoase din educația copiilor noștri. Eu nu mai îmi pun mari baze pe curicula școlară, pentru că m-a dezămagit.
Copiii noștri ies de pe băncile liceelor fără să aibă elucidate niște întrebări esențiale: de exemplu despre vocație. Formăm mici roboței care sunt gata să se incorporeze în armatele de corporatiști ale multinaționalelor. Tehnic, ei pot fi pregătiți. Dar i-a învățat cineva pe copii virtuțile cardinale: simțul onoarei, simțul dreptății? Reziliența fizică și morală? Sunt lucruri foarte interesante care nu se pot învăța doar într-o sală de clasă”, a povestit fostul consultant militar al Armatei franceze.

Eugen Sechila crede că tinerii au nevoie să se autodisciplineze, pentru a nu deveni supuși mai târziu în viață,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.