Un copil de 12 ani s-a vaccinat împotriva voinței tatălui său. Justiția i-a dat dreptate copilului

2 min read
Un copil de 12 ani s-a vaccinat împotriva voinței tatălui său. Justiția i-a dat dreptate copilului

Un băiat din Olanda în vârstă de 12 ani a decis să apeleze la ajutorul autorităților pentru a se vaccina. Se pare că părinții copilului sunt divorțați, iar mama lui este de acord ca el să se vaccineze, dar tatăl nu. Cum în Olanda legea prevede acordul ambilor părinți pentru vaccinare, băiatul a apelat la tribunalul districtual din Groningen, spunând că nu își poate vizita bunica, grav bolnavă și aflată pe moarte, din cauză că nu este vaccinat. Judecătorul Bart Tromp a dispus ca băiatul să fie vaccinat în regim de urgență luând în considerare „interesele aflate în joc” în această vaccinare şi „în special interesele minorului”. 

Bunica băiatului, care „suferă de cancer pulmonar cu metastaze”, se află la sfârşitul vieţii iar „minorul vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal”, se arată în documentele oficiale. Contrargumentul tatălui copilului este faptul că vaccinurile „sunt încă într-o fază de testare” şi ar putea prezenta „riscuri mari pentru organele reproductive pe termen lung”.
Citește și: O mamă a fost decăzută din drepturile părintești pentru că nu vrea să își facă vaccinul anti-Covid
Judecătorul însă a argumentat că nu există dovezi științifice în acest sens și că va urmări interesele minorului, așa cum permite legea olandeză, prin care judecătorii pot lua decizii în interesul superior al copilului, dacă părinţii nu sunt de acord.
Citește și: Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România
Surse: Daily Mail, The Telegraph, Libertatea

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.