Un copil de două luni malnutrit din Urlați a ajuns în stare critică la urgențe. „Nu a fost spălat niciodată”

2 min read
Un copil de două luni malnutrit din Urlați a ajuns în stare critică la urgențe. „Nu a fost spălat niciodată”

Un băiețel de 2 luni a ajuns în stare critică la Spitalul de Pediatrie Ploiești
Pe parcursul zilei de ieri, în această unitate sanitară a ajuns un băiețel de 2 luni, deshidratat, malnutrit și aflat în stop cardio-respirator. Băiețelul cântărește 2 kg. Medicii au recurs la manevre de resuscitare, iar bebelușul a fost internat apoi la Terapie Intensivă.
Managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, medicul Anca Miu, a venit cu detalii despre starea copilului într-o intervenție pentru „Observatorul Prahovean”: „Copilul este în stare gravă, la Terapie Intensivă, detubat. Suntem rezervați, la momentul de față, însă, cu privire la un prognostic. A ajuns la noi subnutrit, cu plăgi infectate și foarte murdar. Nu a fost spălat de mamă niciodată.”

Un bebeluș a fost la un pas de moarte din cauza alimentației exclusive cu lapte de migdale
Mama copilului susține că acesta nu a fost primit la spitalul din Urlați
Femeia a povestit că băiețelului ei nu i s-au acordat îngrijirile necesare când s-a prezent cu el la Spitalul Orășenesc Urlați, miercuri, asistenții medicali de acolo explicându-i că în spital nu era niciun medic pediatru. În acest context, Prefectura Prahova a deschis o anchetă. 
Stând de vorbă cu „News.ro”, Emil Drăgănescu, subprefectul județului Prahova, a menționat că, în urma verificărilor imaginilor înregistrate cu ajutorul camerelor de luat vederi, mama nu ajunsese deloc cu băiețelul la Spitalul Orășenesc Urlați. În același timp, surse judiciare au declarat, pentru sursa citată, că mama are antecedente penale și că nu este credibilă.
Mama și-a schimbat ulterior declarația
Femeia a dezvăluit apoi că, de fapt, nu fusese cu fiul ei la spitalul din Urlați miercuri după-amiază, în jurul orei 17:00, ci seara, la ora 21:000. După aceste declarații, Elena-Rita Cișmaș, managerul spitalului, a ținut să precizeze că este în derulare și o anchetă internă.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.