Un preot a botezat greșit copiii timp de 20 de ani. Toate slujbele trebuie refăcute

2 min read
Un preot a botezat greșit copiii timp de 20 de ani. Toate slujbele trebuie refăcute

Un preot catolic a botezat greșit timp de 20 de ani. Toate ceremoniile vor trebui refăcute
Un preot catolic din Phoenix, Arizona, a demisionat după ce s-a aflat că timp de 20 de ani a botezat incorect. Acesta se pare că folosea cuvintele greșite în timpul ceremoniilor, astfel că toate trebuie acum refăcute.

„Pe cât de greu de aflat, pe atât de greu este de anunțat. Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși, că botezurile făcute de reverendul Andres Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide”, a transmis episcopul Thomas Olmsted din Phoenix, potrivit presei de peste Ocean.
În timpul ceremoniilor de botez, părintele respectiv obișnuia să spună „Vă botezăm în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh”, o formulare greșită din cauza folosirii pluralului. „Problema folosirii pluralului este că nu comunitatea este cea care botează, ci doar Cristos”, a mai explicat episcopul. „Nu cred că părintele Andrés a avut vreo intenţie de a le face rău credincioşilor sau de a-i priva de harul botezului şi al sacramentelor”, a mai adăugat acesta.
Din păcate, în urma acestei greșeli, toate ceremoniile de botez pe care preotul respectiv le-a oficiat în ultimii 20 de ani au fost declarate invalide, astfel că toți cei care au fost botezați de acest preot trebuie creștinați din nou. Dieceza de Phoenix a postat un formular de contact pentru oricine crede că el sau copilul său a fost botezat în mod incorect de către preot, întrucât „dacă cineva a fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul este invalid și nu este botezat”.

Surse: ncronline.org, catholicnewsagency.com

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.