Un preot a luat în grijă un băiețel nou-născut cu sindromul Down, pe care mama lui l-a abandonat în maternitate

2 min read
Un preot a luat în grijă un băiețel nou-născut cu sindromul Down, pe care mama lui l-a abandonat în maternitate

Un preot și-a dedicat viața pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate
Omar Sánchez Portillo (din Peru) este preot catolic, iar în anul 2017 a înființat, într-un cartier din Lima, un adăpost dedicat copiilor, adulților și vârstnicilor abandonați, fără adăpost, care trăiesc în sărăcie extremă și care suferă și din pricina unor dizabilități. Este vorba despre „Casa Hogar de la Asociación de las Bienaventuranzas”, din Lurín (Lima). Despre persoanele găzduite în acest adăpost preotul a vorbit într-o intervenție pentru „aciprensa.com”: „98% dintre cei de aici au o dizabilitate fizică sau mintală. De exemplu, avem copii orbi, surzi, muți, cu retard mintal, cu sindrom Down, cu autism, dar și tineri sau adulți care se confruntă cu afecțiuni psihiatrice.”

În anul 2018, în adăpostul înființat de preotul Omar locuiau în jur de 217 persoane. De multe ori, alături de cei peste 80 de voluntari, a adus la adăpost persoane care stăteau pe străzi și care nu aveau niciun sprijin pentru a putea supraviețui. În activitățile sale de binefacere, acest preot s-a inspirat din activitatea Maicii Tereza de Calcutta și este recunoscător pentru faptul că are șansa de a-i ajuta pe cei aflați în dificultate. Potrivit informațiilor disponibile în „Catholic News Agency”, Omar Sánchez a insistat asupra următoarei idei: „Sunt recunoscător pentru că eu, un preot păcătos, am primit un asemenea dar extraordinar, să am o responsabilitate atât de importantă și de valoroasă…”

A adoptat un băiețel abandonat cu sindrom Down
În anul 2018, în ziua în care împlinea 51 de ani, preotul Omar a fost contactat de un asistent social, care i-a spus că un băiețel în vârstă de două luni, cu sindrom Down, avea nevoie de un adăpost. Copilul fusese abandonat de mama sa (în vârstă de 17 ani), schizofrenică și dependentă de alcool,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.