Momentul în care Dalai Lama sărută un băiețel pe buze. Acesta nu a fost singurul gest nepotrivit pentru care și-a cerut scuze

2 min read
Momentul în care Dalai Lama sărută un băiețel pe buze. Acesta nu a fost singurul gest nepotrivit pentru care și-a cerut scuze

Evenimentul cu pricina a avut loc în templul lui Dalai Lama din Dharamshala, India, la finalul lunii februarie. La acesta au participat aproximativ 100 de tineri elevi, care tocmai absolviseră cursurile Fundației umanitare M3M, scrie Digi24.
Înregistrarea care a devenit virală arată unul dintre acești elevi, un băiețel, cum vine spre Dalai Lama și îi cere o îmbrățișare. 
Bărbatul în vârstă de 87 de ani  îi zâmbește și îl invită pe platforma pe care era așezat și îi face semn cu degetul spre obraz, spunându-i „mai întâi aici”. Băiatul îl sărută pe obraz și apoi îl îmbrățișează. 
Apoi, liderul Tibetului îl sărută pe băiat pe gură. „Și suge-mi limba”, a mai fost el auzit spunându-i copilului, în timp ce se uita în ochii lui și publicul râdea. 

După acest incident, i-a dat diverse sfaturi copilului, printre care și creeze „pace și fericire” și să nu calce pe urmele ființelor umane „care ucid alte ființe”. 
După ce filmarea a început să circule pe Internet, oamenii s-au revoltat cu privire la comportamentul bărbatului, numindu-l „nepotrivit”, sau „dezgustător”. 
În urma valurilor de reacții negative, unul dintre purtătorii de cuvânt al lui Dalai Lama și-a cerut scuze în numele său, declarând următoarele: „Sanctitatea Sa dorește să își ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care cuvintele sale ar fi putut-o provoca. Sfinția Sa tachinează adesea oamenii pe care îi întâlnește într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de luat vederi. El regretă incidentul”.
Nu e prima dată când liderul spiritual a fost implicat într-o controversă. În 2019, el și-a cerut scuze după ce a declarat că dacă o femeie Dalai Lama îi va fi succesoare, ea va trebui să fie foarte atrăgătoare.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.