Un preot din Ungheni riscă amendă pentru arborarea drapelului României pe clopotniță

2 min read
Un preot din Ungheni riscă amendă pentru arborarea drapelului României pe clopotniță

03-09-2020 13:18
Parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Romanovca, raionul Ungheni, aflată sub jurisdicția Mitropoliei Basarabiei, Nicolae Tverdostup, riscă să fie sancționat pentru faptul că a arborat luni, 31 august, drapelul R. Moldova și cel al României pe clopotniță.
Poliția a mers miercuri, 2 septembrie, la acesta, cerându-i să coboare steagurile, iar preotul se împotrivește, susținând că el nu consideră că a admis vreo încălcare.

„Am pus pe clopotniță drapelul R. Moldova și cel al României. Poliția mă obligă să cobor drapelul României, mi s-a spus că nu am dreptul. Îmi face proces-verbal, eu nu sunt de acord, eu nu cobor niciun drapel, deoarece parohia noastră aparține Patriarhiei române, suntem în Mitropolia Basarabiei, aceasta este biserica neamului și eu sunt împotrivă. Eu categoric nu cobor. Trăim într-o țară civilizată, democratică, eu am slujit la o parohie ortodoxă română și în Italia, acolo stătea steagul Italiei și al României și nimeni nu se anină, numai în țara noastră se anină de acest lucru. Eu nu am nicio vină, sunt cetățean și al R. Moldova, și al României, am tot dreptul”, a declarat el pentru Ziarul de Gardă. 

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Ungheni, Cristina Vicol, a comunicat că a fost înregistrată „informația telefonică despre faptul că pe biserică este arborat drapelul României”, astfel că un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului pentru a documenta cazul. Agentul constatator a pornit o procedură contravențională în temeiul art. 322, alin. (1) din Codul contravențional și „se întreprind acțiuni de constatare”.

În context, Mișcarea Politică Unirea (MPU) condamnă acțiunile represive ale poliției.

„Faptul că ambele drapele, și al RM și al României, sunt arborate pe clopotnița bisericii, la același nivel și au aceleași dimensiuni, face ca poliția să nu poată avea niciun fel de pretenții.

 » sursa: www.libertv.md

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.