Un submarin nuclear al SUA s-a lovit de „un obiect neidentificat” în Marea Chinei de Sud – 60m.ro – 4media.INFO

1 min read
Un submarin nuclear al SUA s-a lovit de „un obiect neidentificat” în Marea Chinei de Sud – 60m.ro – 4media.INFO

Distribuie acest articol!

Mai mulți marinari americani au fost răniți după ce un submarin nuclear a lovit un „obiect necunoscut” în timp ce era scufundat în apele din Mărea Chinei de Sud. Cincisprezece marinari au suferit răni ușoare atunci când USS Connecticut s-a ciocnit de obiect, în timp ce patrula.
„USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific. Nu există vătămări cu consecinţe letale.”, a spus Marina SUA într-un comunicat.
USS Connecticut este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară și a fost avariat în urma impactului, însă rămâne în stare funcțională. Institutul Naval a declarat că USS Connecticut participa la un exercițiu naval internaţional în acel moment.
Submarinul funcționa într-una dintre cele mai contestate regiuni din lume. China revendică majoritatea Mării Chinei de Sud, dar țările înconjurătoare și SUA nu sunt de acord. Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan și Vietnam au contestat pretenția Chinei de aproape toată Marea de zeci de ani, dar tensiunea a crescut constant în ultimii ani.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.