Unde s-a născut bebelușul care a trecut pragul omenirii la 8 miliarde de locuitori

2 min read
Unde s-a născut bebelușul care a trecut pragul omenirii la 8 miliarde de locuitori

Vinice Mabansag s-a născut în Manila, Filipine, la ora ora 1:29 dimineața (ora locală). Fetița e sănătoasă și a fost întâmpinată cu drag de membrii familiei, dar și de reprezentanții Comisiei pentru Populație și Dezvoltare din Filipine, care au marcat simbolic venirea fetiței pe lume ca pământeanul cu numărul 8 miliarde. Aceștia au postat mai multe fotografii pe Facebook, în care au sărbătorit cu întreaga lume evenimentul.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a comentat pe Twitter acest eveniment, spunând că motivul pentru care am ajuns la 8 miliarde, cel mai mare număr din istorie, este îmbunătățirea serviciilor medicale la nivel global.
În anul 1950, populația Terreri era de doar 2,5 miliarde. Asta înseamnă că, în medie, durează 12 ani pentru a mai adăuga încă un miliard la numărătoarea populației.
ONU a mai precizat și că India va ajunge cea mai populată țară din lume până la anul, depășind China, țara cu cei mai mulți locuitări în prezent.
Se preconizează că până 2037 populația va crește cu încă un miliard, iar până în 2058 vom ajunge deja la 10 miliarde.
Președintele ONU, Natalia Kanem, ne asigură că o creștere rapidă a populației nu e motiv de îngrijorare, dimpotrivă. Aceasta consideră că este un semn al prosperității și o dovadă că oamenii trăiesc vieți mai bune și sunt mai sănătoși, precizează www.france24.com. 
Acum că știm cine ne-a adus la 8 miliarde de oameni în mod oficial, să descoperim și cine ne-a adus la 5, 6 și 7 miliarde.

Pe 11 iulie 1987, într-o suburbie din Zagreb (Croația) s-a născut Matej Gaspar. Imediat după ce a venit pe lume, un reprezentant al ONU, împreună cu alți reporteri au intrat în camera de maternitate pentru a colecta datele și a anunța evenimentul: populația Terrei atinsese 5 miliarde.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.