Ungaria vrea să facă din Harghita și Covasna ce fac rușii din Lugansk și Donețk – CRITICII.RO

3 min read
Ungaria vrea să facă din Harghita și Covasna ce fac rușii din Lugansk și Donețk – CRITICII.RO

Cocoțat iar pe cai mari, mai mari decât au avut toți strămoșii lui care-și făceau sandviciuri sub șa, Viktor Orban se vede deja despotul luminat al Ungariei până la adânci bătrânețe. Că se visează baci peste neamul pustei nu-i bai, vorba aia, să fie la ei acolo, dacă le place mafia instaurată de regimul Orban. Dar lucrurile se complică, în ceea ce privește România, din cauza intențiilor iredentiste fățișe manifestate de proaspăt reîntronatul bulibașă al tuturor ungurilor. Acesta nu și-a ascuns niciodată viziunile revanșarde și nu se sfiește să discute, într-o Europă unde granițele n-au mai fost puse în discuție din 1945 încoace, despre „Ungaria Mare”. Altfel spus, Orban are vise umede, în care se vede stăpânitor peste Ardeal, peste o parte din Croația și peste o bună halcă din Ucraina. De altfel, acesta este și motivul pentru care Orban îi linge tălpile cu atâta ardoare lui Putin: pentru ca, în cazul în care Ucraina va fi cotropită de ruși și alipită la noua URSS din mintea lui Putin, ungurii să ceară și ei o felie groasă: păi n-a zis Putin cu gurița lui că Ucraina e stat artificial? Să le dea și ungurilor ceva din el, că nu le-ar strica nițel teritoriu.

Și este clar că, dacă rușii vor reuși, în cele din urmă, să înfrângă rezistența disperată a ucrainenilor, în acest război purtat contra femeilor și copiilor, ungurii vor avea și ei parte de răsplată. Iar acesta va fi doar începutul, pentru că, nărăvit la teritorii despre care crede că i se cuvin, Orban va vrea tot mai mult, va cere tot mai mult. Nu există nicio îndoială că fostul șoroșist, transformat de foame în putinist, se vrea un fel de Horthy și țintește, ca și acesta, să aducă Ardealul sub talpa Budapestei. Dacă nu va reuși cu tot Ardealul, măcar din Harghita și Covasna ar vrea să facă niște enclave ungurești, pentru ca într-o zi să ne trezim că maghiarii din Har-Cov pun steagul Ungariei pe primării și se proclamă teritoriu unguresc. Modelul deja există: auto-proclamatele republici populare Donețk și Lugansk, pe care cel mai probabil rușii le vor smulge definitiv Ucrainei.

Dacă vă uitați bine, dincolo de valul de promisiuni găunoase și ambiții sforăitoare ale șefului lor, subalternii lui Orban lucrează în tăcere, dar constant și sigur, la subminarea statului român. Sub ochii de moluscă sătulă ai lui Iohannis, Ungaria pompează milioane în dezvoltarea comunităților maghiare din Ardeal și fiți siguri că n-o face din milostenie creștină, ci din dorința evidentă ca într-o zi teritoriul acestor comunități să fie alipit la „Țara-Mumă” cu capitala la Budapesta. Iar când astrele se vor alinia, iar America și Europa vor fi prea atente să nu-i alunece lui Putin mânuța pe butonul atomic ca să se mai uite și spre noi, fiți siguri că Orban va acționa și va smulge Harghita și Covasna ca un șuț care palmează un portofel în tramvai.

Citește și: Viktor Orban, ultimul lingău al lui Putin

Singura șansă ca să nu se ajungă acolo este alungarea lui Orban din Europa și din NATO.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.