Vă blestem să ne iubiți! – CRITICII.RO

3 min read
Vă blestem să ne iubiți! – CRITICII.RO

La început am crezut că acești guvernanți care ne conduc sunt doar niște slugi în fața altora. Apoi, am crezut că sunt doar incompetenți. După un timp, am considerat situația și mai gravă, în sensul în care aceștia ar fi și slugi, dar și incompetenți, combinația fatală.
Acum îmi dau seama, că pe lângă toate acestea, cel mai grav este că voi nu ne iubiți, „dragi” politicieni. Nu ne înțelegeți, nu ne respectați, nu empatizati cu noi. Cum ar putea fi altfel, când voi toți care sunteți cocoțați în vârful țării, mai rău decât maimutele în căutarea de banane, nu sunteți români.
Klaus Werner Iohannis, Președintele tarii, Dominic Fritz, Primarul Timisoarei, Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, Ludovic Orban, fost prim-ministru, actual Președinte al Camerei Deputaților, Eduard Hellvig, directorul SRI, Siegfried Mureșan, Comisar European, Koveși, Procuror șef la UE, Renate Weber, Avocatul Poporului României. Ultimul, dar nu cel din urmă în această listă, Raed Arafat. „Românul” care se ocupă de sănătatea românilor, comandant în situațiile de urgență din România, supranumit „Terminatorul de viruși”. Exemplele pot continua, dar mă limitez la acestea.
Ne-ați ținut în case ca pe șobolani , să nu cumva să ne îmbolnăvim sau să îi îmbolnăvim pe alții. Mai țineți minte acele campanii pline de sensibilitate? Stai în casă, arată că iți pasă? Care a fost efectul? Numărul de persoane infectate a crescut în același ritm. Apoi, ne-ați obligat să purtăm măști și în aer liber, „specialiștii” voștri fiind determinanți în acest sens. Ce ați rezolvat? A venit, chipurile, un nou val de infectări.
Ne-ați aburit după aceea cu vaccinul. Că este singura soluție salvatoare. S-au vaccinat aproape 2 milioane de români și numărul de infectări, vezi Doamne, crește. Minciuni, manipulări ieftine.
Ați inoculat o frică fară fundament în propriul vostru popor. Interesele voastre personale sau de grup sunt mai importante decât binele național. Nu degeaba 9 din 10 români nu vă suportă. Iar al 10-lea cred că vă este rudă. Dar, până la urmă, fiecare țară are politicienii pe care îi merită. Este vina noastră că voi încă mai sunteți acolo. Este vina noastră că accpetam să fim umiliți în fiecare zi. Este vina noastră că nu ne revoltăm cu toții într-o solidaritate vitală.
În mod paradoxal, nemulțumirea populației va aduce îmbunătățirea societății. Pentru că iese la suprafață tot ce este dăunător în societatea respectivă, iar dacă acestea vor fi eliminate printr-o implicare civică clară, dar și printr-un vot în care să nu mai alegem mereu răul cel mai mic, atunci societatea va fi curățată de aceste excremente inutile.
Totuși, să nu ne delimităm de orice vină pentru că nu politicienii ne aleg pe noi, ci noi îi creăm pe ei.
Atât vă mai spun, „dragi” guvernanți: Vă blestem să ne iubiți!
 » articolul original poate fi citit pe www.CRITICII.RO

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.