Vă încurajaţi copilul să devină profesor sau programator? Răspunsul arată cum sunt văzuţi profesorii în societate

1 min read
Vă încurajaţi copilul să devină profesor sau programator? Răspunsul arată cum sunt văzuţi profesorii în societate

Participaţi la studiul naţional privind statutul profesorilor în societate şi aflaţi câţi alţii gândesc la fel ca dumneavoastră.
Răspundeţi acum la întrebările din chestionarul Profesorii în societate!
Vă încurajaţi copilul să devină profesor? Profesorii au un statut social mai înalt sau mai scăzut faţă de avocaţi, medici sau programatori? Cât ar trebui să câştige un profesor de gimnaziu în primul an în învăţământ?
Acestea sunt câteva dintre întrebările-cheie din cercetarea naţională care ne va ajuta să înţelegem cât de mult este respectată meseria de profesor în societate.
Un studiu internaţional din 2018 arată că există o corelaţie între statutul profesorilor în societate şi performanţele elevilor în ţara respectivă. Cu alte cuvinte, dacă respectul pentru meseria de profesor creşte în ochii noştri, şi rezultatele academice ale copiilor noştri vor creşte.
Ce credem noi despre meseria de profesor în România? Ne apropiem mai mult de China, unde peste 50% dintre părinţi îşi încurajează copiii să devină profesori? Sau ne apropiem mai mult de Israel, unde doar 8% dintre părinţi îşi încurajează copiii să devină profesori?
Răspundeţi acum la întrebările din chestionarul Profesorii în societate
Durează doar 5 minute! Şi contribuiţi astfel la realizarea studiului pentru România.
Vom reveni în scurt timp cu rezultatele studiului.
Succes!

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.