Vacanța de vară se apropie! Alegeți auxiliarele potrivite pentru elevii dvs.

3 min read
Vacanța de vară se apropie! Alegeți auxiliarele potrivite pentru elevii dvs.

Dragi cadre didactice,
Deși pare de necrezut, anul școlar 2022-2023 se apropie de final. Cumva timpul a zburat pe lângă noi și se apropie vara din nou, acea perioadă a anului pe care elevii o așteaptă cu nerăbdare.
Adio teme, adio program fix și rutină zilnică. Ce poate fi mai frumos pentru un copil decât o zi întregă plină de joacă și soare?
Totuși este responsabilitatea noastră, a adulților, să le reamintim că este necesar să lucreze în limite rezonabile astfel încât atunci când vor reveni pe băncile școlii să se poată acomoda cu ușurință.
Vă propunem să alegeți auxiliarele Intuitext pentru vacanță astfel încât elevii să îmbine utilul cu plăcutul.
Prețurile sunt reduse la auxiliarele de vacanță și așteaptă să fie alese pentru elevii dvs.

Caiet de vacanță pentru clasa Pregătitoare

Caietul de vacanță pentru clasa pregătitoare cuprinde 8 unități tematice, temele fiind alese în baza chestionării unui eșantion de copii din clasa pregătitoare.
Punctul de pornire pentru fiecare temă îl constituie o imagine – provocare, care stârnește curiozitatea copiilor și creează pentru aceștia atmosfera specifică vacanței.
Caietul pune la dispoziția elevilor provocări, jocuri, activități specifice disciplinelor Comunicare în limba română, Matematică și explorarea mediului, Dezvoltare personală și, uneori, disciplinei Arte vizuale și abilități practice.

Caiet de vacanță pentru clasa I

Caietul cuprinde 8 unități tematice, temele fiind alese în baza chestionării unui eșantion de copii de clasa 1.
Fiecare temă abordată vine ca o provocare, îndemnând elevul să îndeplinească activități interesante în perioada vacanței. Provocarea este realizată într-o manieră interactivă, prin adresare directă, motivantă, care îi stârnește curiozitatea.
Prin intermediul textelor sugestive, copilul are impresia că sarcinile de lucru devin prilej de joacă și de relaxare.
Sarcinile sunt subordonate tematic textului propus la începutul fiecărei unități, dar, în același timp, sunt strâns legate de experiența de viață a copiilor, de preocupările și interesele lor.

Caiet de vacanță pentru clasa a II-a

Structurat în 8 unități tematice, caietul propune „Jocuri de vacanță”, care vizează dezvoltarea spiritului de observație, a limbajului, a gândirii și a creativității.
Imaginile oferă suport vizual  pentru învățare, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate.
Sarcinile de lucru interactive îi provoacă pe copii să pună în aplicare moduri spectaculoase de petrecere a timpului liber: rețete, jocuri, invenții, filme. 
Fiecare unitate se încheie cu o grilă de autoevaluare care presupune reflecție personală și contribuie la dezvoltarea capacității copiilor de a-și aprecia nivelul cunoștințelor.
4. Caiet de vacanță pentru clasa a III-a
Caietul cuprinde 7 unități tematice, temele fiind alese în baza chestionării unui eșantion de copii din clasa  a III-a.
Caietul de vacanță pentru clasa a III-a vizează: identificarea informaților din text, transpunerea, interpretarea, analiza textului propus, efectuarea unor jocuri de cultivare a limbii, a unor exerciții de tip joc matematic, rezolvarea de probleme cu un conținut adecvat temei unității.
Propunerile sunt specifice disciplinelor Limba și literatura română, 

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.