Valeriu Gheorghiță îi îndeamnă pe români să-și vaccineze copiii, dar pe ai săi nu-i vaccinează. Coordonatorul are o scuză jenantă – 4media.INFO

2 min read
Valeriu Gheorghiță îi îndeamnă pe români să-și vaccineze copiii, dar pe ai săi nu-i vaccinează. Coordonatorul are o scuză jenantă – 4media.INFO

Șeful campaniei de vaccinare din România, colonel dr. Valeriu Gheorghiță, a îndemnat părinții să-și vaccineze copiii, având în vedere că pe 26 ianuarie ar urma să înceapă inocularea micuților.

„Din punctul de vedere al ponderii cazurilor internate, aproximativ 1,5% din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate în România au fost raportate la copii din grupa de vârstă 5-11 ani, iar 3% din cazuri la grupa de vârstă 11-14 ani. În valul 4 am observat, paralel cu creșterea numărului de cazuri la toate grupele de vârstă, și o creștere ceva mai mare a cazurilor la tineri și copii, ca urmare a faptului că varianta Delta se răspândește mai ușor. Impactul este semnificativ mai mic decât la populația adultă, dar nu este zero”, a aratat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Cu toate că nu ratează nicio ocazie pentru a îndemna părinții să-și vaccineze copiii, dr. Valeriu Gheorghiță nu și-i vaccinează pe ai săi.

El a invocat faptul că micuții săi – de șase, respectiv 11 ani – ar fi renunțat momentan, dorind să cedeze vaccinul lor copiilor cu probleme cronice.

„Am discutat această problemă cu ei, ei sunt absolut deschiși la acest lucru, însă ceea ce mi-au spus, ținând cont, bineînțeles, de ceea ce le-am explicat, cum funcționează un vaccin și care sunt avantajele, mi-au zis: „Tati, o să așteptăm să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie în momentul de față”, adică copiilor cu afecțiuni cronice. Ulterior, sigur, vor dori să se vaccineze și îmi doresc chiar să-i vaccinez personal, dacă o să merg într-un cabinet de vaccinare”, a mărturisit Valeriu Gheorghiță

Motivul invocat de Gheorghiță este, însă, pueril și nu rezistă unei verificări.  Chiar instituția pe care o conduce colonelul Gheorghiță, CNCAV, a anunțat că până pe 26 ianuarie, în România vor fi disponibile 114.000 de doze de vaccin pentru copii.

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.