Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost cumpărat de grupul mexican Bimbo – Food & Retail

2 min read
Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost cumpărat de grupul mexican Bimbo – Food & Retail

Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, a fost vândut recent în cadrul unei tranzacții uriașe. Fondul de investiții Brodhurst Investments care deținea Vel Pitar a încheiat tranzacția de vânzare cu grupul Bimbo din Mexic. Bimbo este unul dintre liderii mondiali din panificație.
Prețul cu care au fost vândute afacerea și brandul Vel Pitar nu este unul mic. Ar fi vorba de circa 200 de milioane de euro pe care mexicanii de la Bimbo le vor achita pentru business-ul preluat în România.
Anunțul oficial privind vânzare Vel Pitar ar urma să fie făcut în zilele următoare pe bursa din Mexic, unde este listat grupul Bimbo, potrivit Profit.ro.
S-a vândut doar Vel Pitar, nu și Șapte Spice
Bimbo, care activează doar în panificație a cumpărat doar Vel Pitar, nu și afacerea de morărit Șapte Spice,ce aparține aceluiași fond de investiții american Broadhurst, administrat de NCH.
În România, Vel Piatr este parte a New Century Holdings – NCH, care au confirmat tranzacția. Grupul american NCH este coordonat la nivel local de Andrei Siminel.
Reprezentanții NCH au anunțat că acțiunile Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. ”Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de “pâine”, Vel Pitar este o companie inovatoare”, arată cei de la NCH.
Vel Pitar cumpărat de mexicanii de la Bimbo
Vel Pitar, o afacere profitabilă
În România, vânzarea Vel Pitar este cel de-al 27-lea exit reușit dintre companiile deținute, la care se adaugă 873 de tranzacții de exit mai mici, dar de peste 50.000 euro fiecare, au mai precizat cei de la NCH România, arătând că sunt ”în top 1% mondial ca IRR pe termen lung”.
Vel Pitar este cel mai mare producător de pâine din România, cu o cifră de afaceri în 2021 de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei. Grupul numără peste 1.900 de angajați.
Compania Vel Pitar a fost lansată pe piață în 2001, după ce grupul Broadhurst Investment a preluat companiile Mopariv Vâlcea și Berceni București. Acestea au fost unite sub noul brand, împreună cu fabricile Granpan Tecuci și Panegrano Cluj.
Grupul mexican Bimbo este unul dintre liderii mondiali ai pieței de panificație și a avut anul trecut o cifră de afaceri de 17,2 miliarde dolari, cu un profit net de 788 milioane dolari. Grupul include peste 100 de branduri la nivel mondial, precum precum Marias, Takis și Canelitos.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.