Video: un copil dintr-un centru de plasament lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de mașina unui angajat. ”Zicem că a căzut”

2 min read
Video: un copil dintr-un centru de plasament lăsat să agonizeze după ce a fost lovit de mașina unui angajat. ”Zicem că a căzut”

Imagini revoltătoare au apărut în mediul online cu un copil de la centrul de plasament din Popleni care agoniza trântit pe iarbă, insistând că are piciorul rupt după ce a fost lovit de o mașină a unui angajat, în timp ce în jurul lui angajați ai centrului încercau să găsească o minciună pentru autorități ca să mușamalizeze accidentul, înainte de a chema Salvarea.
Citește și: Ancheta ProTV dezvăluie cum mii de copii sunt sedați în centre de plasament, fără să aibă probleme psihice

Filmarea a fost făcută imediat după ce s-a produs accidentul și a fost publicată în online de politicianul Vișinel Bălan. Se poate observa cum în jurul copilului care agonizează de învârt mai mulți angajați ai centrului, niciunul dintre ei, însă, nu se apropie de copil pentru a-i oferi primul ajutor. Dimpotrivă, una dintre angajate se răstește la el să tacă din gură. Deși filmarea a fost făcută public acum, accidentul s-a produs în iunie anul trecut, când unul dintre  angajații centrului de plasament din Plopeni a lăsat mașina parcată în curtea instituției, cu cheile în contact. Un copil al centrului s-a urcat în mașină și a plecat cu ea, lovind un alt copil aflat pe aleea centrului. 

„La data de 30 aprilie 2021 dosarul a fost înaintat, cu propunere de soluţie procedurală, Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești”, potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova. Incidentul a fost obiectul unei cercetări pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor. DGASPC Prahova, în urma anchetei, a desfăcut contractele de muncă a doi angajați ai centrului de plasament, a sancționat alți patru cu reducere de salariu pe 3 luni de zile, și a emis avertisment scris unui al șaptelea angajat. 
Citește și: Dă-le să zacă! Să te știe de frică!

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.