VIDEO | Valeriu Gheorghiță: Probabil că vorbim de circa 6 milioane de persoane care au istoric de trecere prin Covid-19

2 min read
VIDEO | Valeriu Gheorghiță: Probabil că vorbim de circa 6 milioane de persoane care au istoric de trecere prin Covid-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a afirmat, marți, că, „probabil”, circa șase milioane de români au fost infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei, iar imunitatea colectivă ar fi de 30-35%, putând ajunge chiar până la 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă în toate județele țării, însă „riscul nu a scăzut din cauza tulpinilor virale mutante”, informează Agerpres.

„Probabil că vorbim de circa șase milioane de persoane care au istoric de trecere prin boală. (…) Deci, avem la acest moment, ne-am uitat pe date, un procent de circa 30% din cei cunoscuți cu infecție SARS-CoV-2 în antecedente care s-au vaccinat.
Deci, practic, dacă ne uităm doar la datele pe care le avem în evidență la acest moment, avem aproape cinci milioane de persoane care au un anumit grad de imunitate.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Dacă ne uităm la estimarea numărului real al persoanelor care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2, probabil că vom ajunge undeva la circa opt – nouă milioane de persoane care în momentul de față, în România, au un anumit grad de imunitate.
Foarte probabil că avem cel puțin de două până la cinci ori mai multe persoane care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 decât cele care sunt în momentul de față diagnosticate și raportate, așa încât probabil că, de la un județ la altul sau de la o regiune la alta, avem o imunitate colectivă între 30 – 35% și care poate să ajungă chiar până la 50% și asta explică evoluția epidemiologică favorabilă în toate județele țării, indiferent de rata de acoperire vaccinală.
Dar asta nu înseamnă că s-a rezolvat problema.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.