VIDEO Viitorul președinte american Joe Biden s-a vaccinat în public împotriva lui Covid-19 | .News

2 min read
VIDEO Viitorul președinte american Joe Biden s-a vaccinat în public împotriva lui Covid-19 | .News

Biden s-a vaccinat
Președintele ales al SUA, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit prima doză de vaccin împotriva lui Covid-19, în direct, în fața camerelor de televiziune, potrivit AFP.
Injectarea vaccinului Pfizer, primul dintre cele două remedii deja autorizate în Statele Unite, a avut loc într-un spital din Newark, Delaware. Viitoarea doamnă americană Jill Biden a primit, de asemenea, prima doză de vaccin luni, conform echipei de tranziție.
„Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiți să li se administreze vaccinul atunci când acesta este disponibil, nu este nimic îngrijorător”, a spus viitorul președinte imediat după injecție.
El le-a mulțumit „oamenilor de știință și oamenilor care au făcut acest lucru posibil”, precum și „lucrătorilor de pe prima linie”. „Adevărați eroi”, a spus el, în timp ce, de asemenea, aduce un omagiu administrației externe a lui Donald Trump pentru contribuția sa la dezvoltarea vaccinurilor.
Viitorul vicepreședinte Kamala Harris va fi vaccinat săptămâna viitoare, a declarat vineri echipa de tranziție.
Joe Biden va fi cel mai în vârstă președinte american din istorie când va prelua funcția pe 20 ianuarie. Până atunci ar fi trebuit să primească a doua doză de vaccin necesară pentru a acorda imunitate.
Democratul, care a arătat în timpul campaniei sale și de la alegerile sale din noiembrie un respect strict pentru regulile de sănătate, a promis că va face din lupta împotriva pandemiei prima prioritate, cu o campanie de vaccinare fără precedent, dar și o apărare viguroasă a portului măștii.
Vicepreședintele ieșit Mike Pence a fost vaccinat vineri, tot în public, alături de mai mulți lideri de rang înalt din Congresul SUA. Pe de altă parte, Donald Trump, aflat în funcție până pe 20 ianuarie, nu a anunțat încă o dată pentru vaccinarea sa.

 » sursa: https://punct.news/

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.