Vlad Fiscutean: Guvernul actual se conduce pe el însuși spre zid, nu mai conduce societatea

3 min read
Vlad Fiscutean: Guvernul actual se conduce pe el însuși spre zid, nu mai conduce societatea

Pe 18 Ianuarie 2017 erau 3.000 de oameni la protestele Rezist în București împotriva guvernului „Dragnia”. Televiziunile se întreceau care mai de care să dea un număr mai mare de  protestatari. Diferențele în cifre  între televiziuni fiind chiar și la 25%. Au fost 3.000 de oameni în condițiile în care Iohannis ieșise pe sticlă și vorbea despre „elefanții din camera” instigand la protest.

Ieri au fost 2.500 împotriva guvernui USR-PNL. (Țînând cont de cine a venit, că restricția cu ora 18 e o motivație penteu prezența, că unii au purtat masca, că alții erau vaccinați… mai degrabă începe să predomine ideea de proteste anti-guvern decât proteste anti-pandemie). Ieri s-a protestat în peste 70 de localități!În doar 15 zile, Rezist, s-a transformat cu sprijinul televiziunilor într-o manifestare de 100.000-150.000 de oameni în București. Despre protestele actuale ați aflat de la Jandarmerie, nu de la presă. Presă n-a vorbit în primele zile. Oamenii care protestează azi au presă lor, deci ce face Digi, Pro, Antena etc. e din ce în ce mai irelevant.

La ambele proteste au ieșit tinerii.La ambele proteste guvernul nu a explicat nimic despre măsurile pe care le lua, pentru că probabil se simțea mai presus. Actualul guvern a și refuzat în mod conștient să le explice.La ambele proteste unii i-au făcut cumva pe ceilalți și i-au băgat în cutii simple:„corporatiști”… „săraci” „internationalisti”… „naționaliști”,”ongisti” … „asistați””soroșiști” … „șoșociști””neomarxisti” … „habotnici”La ambele proteste oamenii și-au simțit viitorul răpit.

La ambele proteste nu a existat un dialog între guvern și „stradă”, ci o atitudine de autosuficiență, exact că a unui părinte imatur care suferă de autoritate și care are o singură replică: „faci așa pentru că așa zic eu”.Crede cineva că situația socială de astăzi în care ne aflăm este mai bună decât cea a corporatistilor care strigau anti „Dragnia”?! Credeți că ea se va îmbunătăți în așa fel încât cei care protestează să renunțe brusc în perioada următoare?!

Aproape toate profesiile protestează nefiind mulțumiți de faptul că nu există un dialog între actualul guvern și ei: polițiștii, medicii, minerii, magistrații, avocații, actorii, antreprenorii etc.Oamenii stau acasă în șomaj, veniturile au scăzut drastic, unii și-au pierdut firmele și economiile adunate cu greu într-o viață de om, și-au văzut copiii distruși de închiderea școlilor și viitorul lor ciuntit fără nicio explicație și nicio responsabilitate. 

Mai venim și după un an fără nicio supapă emoțională în rândul populației (se știe că rolul asta în joacă concertele, meciurile de fotbal, sportul la sala, întâlnirile de socializare) și care a mai și acumulat enorm în anul acesta extrem de stresant pentru orice nație.

Undeva va exploda mămăligă cu șanse mari să fie mai rău decât la cea cu „Dragnia” iar repercusiunile vor fi tragice: social, economic, medical și politic.

Numai niște funcționari care stau la căldură unui salariu rupt de economia reală și care n-au contact cu realitatea pot să nu vadă pe ce pulbere stă societatea și pot să răspundă așa la ce se întâmplă. 

~80% cred că țară merge în direcția greșită.

~60% nu au încredere în NICIUN ministru.

Aparent, guvernul actual se conduce pe el însuși spre zid, nu mai conduce societatea.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.