Vlad Voiculescu ar putea răspunde penal, dacă interzice accesul credincioșilor la slujba din noaptea de Înviere

1 min read
Vlad Voiculescu ar putea răspunde penal, dacă interzice accesul credincioșilor la slujba din noaptea de Înviere

Vlad Voiculescu riscă să răspundă penal, dacă va restricționa, și în acest an, prezența credincioșilor la slujba din noaptea de Înviere, susține avocatul Radu Zidaru. Afirmația a fost făcut în contextul în care secretarul de Stat din cadrul Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că modul în care se va desfășura slujba de Înviere din acest an depinde evoluția pandemiei.

„Nu trebuie uitat că anul trecut, predecesorul domnului Vlad Voiculescu a emis două ordine comune, prin intermediul cărora a îngrădit, în mod nelegal, accesul credincioșilor la Împărtășanie și în Biserici . Actualmente, pentru emiterea celor două acte administrative, ex-ministrul sănătății, domnul Nelu Tătaru, poate răspunde penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu [cf. art. 297 alin. (2) C. pen.]”, a susține avocatul.

Radu Zidaru susține că „într-un stat democratic, conduitele interdictive reprezintă manifestări de ordin totalitar, iar ministrul Sănătății, respectând libertatea religioasă, respectă, în esență, pe credincioși și cultele religioase recunoscute de lege”.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.