VREMEA | Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 16 mai: temperaturi sub normal, ploi la mijlocul săptămânii!

2 min read
VREMEA | Prognoza meteo pentru săptămâna 10 – 16 mai: temperaturi sub normal, ploi la mijlocul săptămânii!

Bună parte din săptămâna care urmează, țara noastră se va regăsi sub influența unor centri barici de joasă presiune, care vor permite avansul spre noi a unor nuclee depresionare ce vor avea inclusiv un caracter retrograd. De interes vor fi, mai ales pe parcursul zilelor de miercuri și joi, liniile de convergență care vor aduce precipitații mai importante cantitativ.
Din punct de vedere al circulației, începem săptămâna sub dominația unei mase de aer mai rece decât normalul perioadei și abia spre finalul săptămânii vedem o încălzire.
Luni, 10 mai:
Urmează o noapte cu temperaturi minime cuprinse între 5 – 7, 8 grade în cea mai mare parte a țării, excepție urmând să facă Banatul, Crișana, Oltenia și sud-vestul Munteniei, regiuni unde se pot atinge și 9 – 11 grade. În zonele montane minimele nu reușesc să treacă de 0 grade (-2 spre –3 grade).
În ceea ce privește valorile maxime de temperatură, acestea urcă spre 19 – 21 de grade în mare parte din țară, cu valori de 24 – 25 de grade prin Oltenia, SV Munteniei, Banat și Crișana. Prin zonele montane se ating 15 – 15 grade, cu 11 – 12 grade pe creste.
Nu așteptăm precipitații la nivelul țării noastre.
Marți, 11 mai:
În cea mai mare parte a țării valorile minime nu trec de 7 – 9 grade, cu excepția SV extrem al Olteniei, Banatului Crișanei, regiuni unde se pot atinge și 10 – 11 grade. În zonele montane și deluroase avem parte de minime de 3 – 4 grade, cu 0 – 2 grade pe creste.
ȘI în ceea ce privește maximele zilei avem parte de aceeași distribuție pe regiuni a valorilor de temperatură, cu 20 – 22 de grade prin Moldova, Dobrogea, Muntenia, în timp ce Oltenia,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.