Zi importantă pentru sportul mondial: Leo Messi pleacă de la Barcellona. Legendarul Valentino Rossi se retrage din MotoGP

2 min read
Zi importantă pentru sportul mondial: Leo Messi pleacă de la Barcellona. Legendarul Valentino Rossi se retrage din MotoGP

Ziua de 5 august va rămâne, cu siguranță, în istoria sportului mondial. În această zi, unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, italianul Valentino Rossi, și-a anunțat retragerea din campionatul mondial de motociclism, MotoGP.
În vârstă de 42 de ani, Rossi a câștigat Campionatul Mondial de nouă ori, dintre care șapte la clasa supremă.
Valentino Rossi rămâne singurul motociclist care a câștigat titlul mondial la toate clasele posibile: 125,250,500 și MotoGP.
Am decis să mă opresc la sfârșitul acestui sezon. Din păcate, va fi ultima parte a unui sezon de MotoGP ca pilot. Este un moment dificil. A fost o călătorie lungă, distractivă”, a început el la conferința de pe Red Bull Ring.
Rossi concurează în prezent pentru echipa Yamaha-Petronas, satelitul echipei de uzină, şi înaintea cursei de duminică din Austria, ocupă locul 19 în clasament, cu numai 17 puncte. Din sezonul următor, Valentino Rossi se va ocupa exclusiv de propria sa echipă, Racing Team VR46.
Valentino Rossi este unul dintre cele mai mari nume din istoria sporturilor cu motor şi cel mai iubit sportiv italian.
Rossi a câștigat primul său titlu la vârsta de 18 ani și ultimul la vârsta de 30 de ani. Ultima sa victorie pe circuit a avut loc în 2016, la vârsta de 37 de ani. Tot în 2016 a încheiat pe locul 2, clasamentul mondial, cea mai bună clasare din 2009 încoace.
Tot pe 5 august, clubul FC Barcellona a anunțat că argentinianul Lionel Messi nu-și va prelugi contractul.
În vârstă de 34 de ani, Messi a evoluat toată cariera numai la clubul catalan, cu care a devenit practic, sinonim.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.