Ajutor impresionant de peste Prut! Klaus Iohannis: „România va acorda Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19”

2 min read
Ajutor impresionant de peste Prut! Klaus Iohannis: „România va acorda Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19”

România va acorda Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.„România va asigura până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău a unei echipe de experți români care să ajute la strategia de vaccinare. Este nevoie de cooperarea autorităților din RM și implicarea acestora. România va furniza medicamente pentru îngrijirea pacienților care suferă de COVID-19”, a declarat liderul de la Cotroceni.

Totodată, Maia Sandu a punctat rezoluțiile de viitor pentru dezvoltarea relațiilor cu România.

„Îmi doresc să avem și proiecte de viitor comune, să consolidăm și să dezvoltăm legăturile dintre țările noastre și să le consolidăm prin investiții, printr-o infrastrucutură care să ancoreze Moldova și mai sus în spațiul european. Construcția unui pod nou între Ungheni și Ungheni, România va conecta cetățenii atât de Iași cât și de autostrada care va lega România de UE. Vreau să creăm un for economic care va dezvolta relațiile economice dintre cele două state”, a declarat președinta Republicii Moldova.

„Mă bucur că această vizită se realizează pe fondul unui vot masiv al cetățenilor în favoarea reformelor democratice în conformitate cu valorile integrării europene. Acest vot clar reprezintă un semnal în privința direcției în care cetățenii doresc ca RM să se îndrepte. Sper că toate forțele politice din RM să înțeleagă acest semnal limpede și să nu acționeze în sens contrar”, a adăugat liderul de la Cotroceni.

Discursul președintelui român Klaus Iohannis:

„Mă bucur să mă aflu astăzi aici, la Chișinău, alături de președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, pe care doresc să o felicit, și cu acest prilej să subliniez cât de importantă este victoria pe care a obținut-o la alegerile prezidențiale din 15 noiembrie 2020.

 » sursa: www.libertv.md

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.