Alocațiile copiilor se vor da în funcție de veniturile părinților

2 min read
Alocațiile copiilor se vor da în funcție de veniturile părinților

Alocațiile pentru copii ar putea fi stabilite în funcție de veniturile familiei
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus o diferențiere a alocațiilor pentru copii în funcție de veniturile familiei. Totodată, vicepremierul a mai anunțat că alocațiile vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit. Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în aşa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit Digi24.
Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat că varianta propusă de UDMR urmează să fie analizată, întrucât subiectul nu a fost detaliat foarte mult în ședința de luni.
Citește și: Se măresc din nou alocațiile. Data de la care copiii vor primi mai mulți bani
„Subiectul nu a fost detaliat foarte mult în această şedinţă. S-a convenit într-adevăr că avem creşterea de la începutul anului viitor, aşa cum e deja comunicat în spaţiul public, urmând apoi să vedem şi în funcţie de buget cum va fi următorul cadru. A fost şi varianta pe care domnul Hunor a prezentat-o, aceea de a veni cu o variantă îmbunătăţită, prin care să creăm un mecanism în care resursele să fie direcţionate pentru acei copii care au nevoie. (…) Este un subiect care a fost deschis de colegii de la UDMR şi am zis că vom discuta pe o astfel de formulă, nu s-a înaintat mai mult, analizăm şi o astfel de variantă”, a explicat Barna.
Citește și: Bani în plus pentru părinții din România! În ce condiții primesc cei 1500 lei

Surse: digi24.ro,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.