Alte schimbări în educație: școala ar putea începe pe 6 septembrie și ne întoarcem la trimestre

2 min read
Alte schimbări în educație: școala ar putea începe pe 6 septembrie și ne întoarcem la trimestre

Schimbări pentru elevi! Ce spune Ministrul Educației
În contextul predării online din cauza pandemiei de coronavirus, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, într-o postare pe Facebook, că își dorește prelungirea anului scolar pentru recuperarea pierderii educaționale. Școala ar putea începe în data de 6 septembrie în loc de 13 septembrie, sau chiar mai devreme, iar vacanța de vară ar urma să înceapă spre finalul lunii iunie. Mai mult decât atât, Cîmpeanu spune ia în calcul și revenirea la trimestre.

Aceste măsuri ar putea fi aplicate începând cu anul școlar 2022-2023, precizează Ministrul Educației.
„Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului şcolar 2021 – 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.
Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.
Citește și: Copilul tău învață ceva la școala online? Uite cum îți poți da seama
Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.
Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.
În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 –

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.