BOOVIE® – FESTIVAL-CONCURS DE BOOK-TRAILERE FOCȘANI, EDIȚIA a VII-a, 2022

2 min read
BOOVIE® – FESTIVAL-CONCURS DE BOOK-TRAILERE   FOCȘANI, EDIȚIA a VII-a, 2022

Descriere succintă – Boovie® este un festival-concurs de book-trailere care oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire conștientă, trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. Elevii participă în echipe alcătuite din 6-11 membri, sub coordonarea unui profesor sau doi

Nume proiect: BOOVIE-fetival naționl concurs de Book Trailere

Organizatori: Organizatori: Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ Focșani, Asociația Grow Up Project Focșani

Condiţii de participare: Cine poate participa: elevi de gimnaziu și liceu, cluburi de teatru, Palate ale copiilor etc., cu condiția ca elevii să fie din același ciclu de învățământ și să aibă un profesor coordonator.

Perioadă înscriere: 20.02.2022 – 08.03.2022

Perioadă desfăşurare: 15.07.2022 – 17.07.2022

Boovie® este un festival-concurs de book-trailere care oferă participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace nonformale: citire conștientă, trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. Elevii participă în echipe alcătuite din 6-11 membri, sub coordonarea unui profesor sau doi. Din lista de romane oferite de organizatori, fiecare echipă votează titlul preferat, printr-un link de vot care va deveni activ în ziua și la ora specificate în Calendarul festivalului. După citirea romanului ales, echipa realizează scenariul unui trailer de maxim 3.30 min, interpretează, regizează și filmează, apoi montează și editează trailerul cărții alese, în condițiile specificate în Regulament. Produsul final este exclusiv rezultatul muncii elevilor. Book-trailerele vor fi jurizate de o echipă de specialiști, premiile fiind oferite în cadrul Galei festive. Înscrierea, votul, urmărirea principalelor evenimente ale festivalului etc. se vor putea realiza și din aplicația Boovie, existentă în Googe Play/App Store.

Cine poate participa: elevi de gimnaziu și liceu, cluburi de teatru, Palate ale copiilor etc., cu condiția ca elevii să fie  din același ciclu de învățământ și să aibă un profesor coordonator.

Secțiunile festivalului:

Boovie Kids – clasele V-VI (3 romane propuse)
Boovie Junior – clasele VII-VIII (5 romane propuse)
Boovie – clasele IX-XII (5 romane propuse)
Boovie+ – o carte/ temă nonliterară
ExtRO Boovie – elevi români din diaspora; elevi străini
Trailerul de buzunar – secțiune doar online (vezi Regulament)

Perioadă înscriere: până în data de 08.03.2022
Perioadă desfăşurare: 15.07 – 17.07.2022, Focșani. Concurs cu participare directă sau online, în funcție de contextul valabil la data desfășurării.

Calendarul festivalului:

înscrierea individuală și a echipelor 01.2022 – 08.03.2022
repartizarea cărților – 03.2022
realizarea și trimiterea book-trailerelor – până la data de 06.2022
festivalul-concurs și Gala Boovie – 07.2022 – 17.07.2022

Premii

Pentru echipele finaliste la fiecare carte se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni
Gala Boovie – vor fi nominalizate și premiate cele mai bune book-trailere pentru următoarele categorii: Interpretare (M/F), Scenariu, Imagine, Montaj, Costume și scenografie, Coloană sonoră originală, Regie și Marele Premiu/Trofeul Boovie
Premiile vor fi în bani și/sau produse, participări la cursuri tematice, invitații la emisiuni radio/tv etc.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.