Dan Tanasă (AUR): Municipiul Târgu-Mureș nu dispune nici la această oră de o centură ocolitoare care să preia traficul greu care tranzitează orașul

2 min read

Municipiul Târgu-Mureș nu dispune nici la această oră de o centură ocolitoare care să preia traficul greu care tranzitează orașul. În acest context, deputatul AUR Dan Tanasă a cerut ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să transmită de ce realizarea acestui proiect este amânată sistematic.

Municipiul Târgu-Mureș nu dispune nici la această oră de o variantă ocolitoare care să preia traficul greu care tranzitează orașul. În 2024 se împlinesc 10 ani de la inaugurarea șantierului centurii ocolitoare, perioadă în care în mod normal ar fi trebuit să se finalizeze întreaga lucrare, însă proiectul s-a izbit, din nefericire, de mai multe blocaje. În toți acești ani am avut parte doar de promisiuni și amânări, fără un avans notabil al proiectului.

Având în vedere că municipiul Târgu-Mureș a devenit un nod rutier important în urma deschiderii complete a circulației pe autostrada Transilvania către județul Cluj și ținând cont de sesizările pe care le primim de la localnici cu privire la traficul din ce în ce mai sufocat de pe raza municipiului Târgu-Mureș în lipsa unei centuri ocolitoare, am rugămintea, domnule Ministru, să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care sunt motivele pentru amânarea sistematică a acestui proiect vital pentru Târgu-Mureș?
  1. În ce stadiu se află acum lucrările și care este data de finalizare a exproprierilor pentru începerea lucrărilor pe celelalte tronsoane?
  1. Care este termenul realist pentru darea în funcțiune a centurii?

Având în vedere problemele legate de poluare și de trafic cu care se confruntă municipiul Târgu-Mureș în lipsa variantei ocolitoare, am rugămintea să vă asumați urgentarea acestui proiect.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.