Daniel Gheba (AUR) solicită Guvernului să ia în serios revendicările taximetriştilor și să rezolve problema concurenței neloiale

2 min read

Deputatul AUR Daniel Gheba solicită Guvernului să ia în serios revendicările taximetriştilor și să rezolve problema concurenței neloiale din partea companiilor de transport alternativ, care operează în afara legii. Într-o declarație de presă, deputatul amintește că taximetriștii au contribuit, de-a lungul timpului, la bunăstarea societății și au dat dovadă de responsabilitate civică, achitând cu regularitate taxe şi impozite.

„De prea mult timp, taximetriştii se confruntă cu o concurenţă neloială din partea companiilor de transport alternativ, care operează în afara legii. Această situaţie a dus la scăderea drastică a veniturilor taximetriştilor şi a intensificat instabilitatea muncii lor. Să nu uităm că taximetriştii români au asigurat un transport public sigur şi confortabil, contribuind semnificativ la bunăstarea societăţii. Dincolo de serviciile oferite, ei s-au remarcat prin responsabilitate civică, achitând cu regularitate taxe şi impozite şi sprijinind progresul României”, a afirmat deputatul.

Daniel Gheba a criticat Guvernul pentru faptul că a ignorat până acum revendicările legitime ale taximetriştilor, în ciuda protestelor numeroase. Ministerul Transporturilor a făcut un pas în direcția corectă, precizează deputatul, dar autoritățile trebuie să facă mai mult decât sp elimine posibilitatea de emitere a copiilor conforme pentru maşinile închiriate sau de comodat, ala cum prevede proiectul de Ordonanţă de Urgenţă.

„Este esenţial ca Guvernul să pună în aplicare un sistem de restricţionare a numărului de licenţe pentru transportul alternativ. Această măsură va asigura o concurenţă loială pe piaţă şi va proteja veniturile taximetriştilor. Partidul AUR sprijină protestul taximetriştilor şi solicită Guvernului să acorde atenţia cuvenită revendicărilor acestora. Este timpul ca autorităţile să ia măsuri concrete pentru a rezolva această problemă şi a proteja o profesie importantă pentru economia românească”, a mai spus deputatul AUR.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.