Deputatul AUR Dorel Acatrinei solicită demisia premierului Marcel Ciolacu pentru eșecul Schengen

2 min read

Deputatul AUR Dorel Acatrinei consideră că premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demisioneze din funcție în urma eșecului Schengen. Parlamentarul a acuzat actuala coaliție că a vândut interesul României de a intra pe deplin în Schengen, acceptând firimituri. PSD și PNL, care s-au perindat la conducerea României din 2011 până în prezent, au acceptat mereu amânarea intrării României în Schengen doar pentru a face capriciile străinilor, acuză deputatul.

Acesta amintește că România a accepta o serie de condiții umilitoare pentru a intra în Schengen aerian, PSD și PNL acceptând ca țara noastră să primească din Austria migranți din Siria și Afganistan, unii cu vădite înclinații teroriste.

Intrare parțială în Schengen este o nedreptate întrucât România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare și îndeplinește criteriile de aderare.

„Aderarea noastră la spațiul Schengen este un drept generat de apartenența noastră la Uniunea Europeană care a avut loc la 01.01.2007, dar care întârzie nejustificat să se concretizeze și pentru cetățenii români. În prezent, România aplică majoritatea dispoziţiilor acquisului Schengen şi acţionează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuţie semnificativă la însăşi securitatea Spaţiului Schengen,  gestionând cu responsabilitate şi eficienţă peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene.

România a făcut eforturi considerabile pentru pregătirea aderării la spațiul Schengen care au fost susținute, inclusiv, din taxele și impozitele plătite de români”, a subliniat deputatul.

În acest context, Dorel Acatrinei solicită premierului Marcel Ciolacu să transmită răspuns la întrebările: Care este data la care România va fi primită în spațiul Schengen și care sunt demersurile pe care le faceți dumneavoastră, pentru ca cetățenii români să se bucure de beneficiile primirii României în Spațiul Schengen?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.