Dezertorul Ion Mihai Pacepa ar fi murit, susține un apropiat al său din Statele Unite

2 min read
Dezertorul Ion Mihai Pacepa ar fi murit, susține un apropiat al său din Statele Unite

Ion Mihai Pacepa, cel care a dezertat în străinătate în 1978 în Occident, ar fi murit la vârsta de 92 de ani, susține Ronald J. Rychlak, un publicist american care a fost apropiat de fostul general de Securitate.
Acesta a făcut dezvăluirea în publicația The Epoch Times, susținând Pacepa a fost ucis de covid-19.
„În primele ore ale diminetii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut sa faca o recompensa de doua milioane de dolari si doua echipe de asasini platite de Romania. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuti, a murit”, a scris Rychlak.
Ion Mihai Pacepa a fost șeful adjunct al Departamentului de Informații Externe al României. Acest departament ce se ocupa de spionaj în perioada comunismului. El a fost și consilierul personal pe probleme de Securitate al lui Nicolae Ceaușescu.
In 1978, a dezertat din Forțele Armate ale României, Pacepa a cerut azil politic în Statele Unite ale Americii, lucrând pentru comunitatea de informații a SUA împotriva fostului bloc sovietic.
La scurtă vreme de la fuga sa, printr-un decret prezidenţial, lui Pacepa i s-au retras toate distincţiile şi medaliile acordate de-a lungul timpului. Totodată, a fost condamnat la moarte pentru crimă de înaltă trădare.
Istoricul Cristian Troncotă susține că Pacepa nu ne-a trădat, întrucât nu avea cum, el fiind agent sovietic. Cel mai solid argument în susţinerea acestei idei ar fi acela că Pacepa a fost infiltrat în sistem de Alexander Mihailovici Saharovski, şeful consilierilor sovietici din România şi din Securitate, care avea o datorie faţă de tatăl lui. Acesta ascunsese în perioada războiului un spion valoros al NKVD-lui (Direcţia Principală a Securităţii Statului), la General Motors, acolo unde lucra. Aşa se explică de ce Pacepa, care, deşi nu terminase studiile la Facultatea de Chimie Industrială din Bucureşti,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.