Dorel Acatrinei solicită premierului Ciolacu să intervină pentru a urgenta lucrările de reabilitare a podului de la Milișăuți, județul Suceava

2 min read

Deputatul AUR Dorel Acatrinei solicită premierului Marcel Ciolacu să intervină pentru a urgenta lucrările de reabilitare a podului de la Milișăuți, județul Suceava, în condițiile în care autoritățile locale sunt depășite de situație: acestea nu au putut reabilita un pod de 200 de metri în patru ani de zile, subliniază parlamentarul. De mai bine de patru ani și jumătate, circulația pe podul de la Milișăuți se desfășoară alternativ, cu semafoare, deoarece trotuarul s-a surpat în 2020, iar autoritățile n-au reușit să reabiliteze construcția.

Dorel Acatrinei a prezentat întreagă problemă într-o interpelare adresată premierului Marcel Ciolacu. Astfel, precizează Acatrinei, în 2018, podul de la Milişăuţi de pe DN 2H Suceava-Rădăuți a suportat o serie de reparaţii când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală a deschiderilor 6 şi 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milişăuţi). În februarie 2020, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

Din februarie 2020, pe podul de la Milișăuți se circulă alternativ, cu semafoare. Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu şapte deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m şi două trotuare pietonale. Practic, cu excepția zonei reconstruite în 2018, restul podului este din 1962, a punctat acesta.

Deputatul a subliniat că termenul de finalizare a lucrării (iunie 2023) a fost decalat, iar, între timp, s-a surpat și podul de ocolire amenajat pe timpul reparațiilor.

Având în vedere această situație, Dorel Acatrinei solicită premierului Marcel Ciolacu să se implice personal la Ministerul Transporturilor și/sau chiar la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Iași și să găsiți resursele financiare și umane pentru reabilitarea podului de la Milișăuți în timp scurt.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.