Dorinel Cosma (AUR), întrebare adresată ministrului Dezvoltării: Când va fi funcțional spitalul de îngrijiri paliative Botoșani?

2 min read

Spitalul de Boli Cronice și Paliative din Botoșani încă nu este funcțional, deși lucrările de construcție s-au încheiat acum 4 ani. Recepția spitalului, programată inițial pentru luna februarie 2023, potrivit unui anunț făcut de fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, în cadrul unei vizite la Botoșani, a fost amânată. Astăzi, la mai bine de un an de la termenul inițial, încă spitalul are lăcat pe ușă. Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani, a sesizat situația ministrului Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, și a solicitat informații privind data la care se va face, într-un final, recepția unității medicale.

Amintim că lucrările de construcție a spitalului de boli cronice și îngrijiri paliative au început în 2017 și au avut un buget inițial de 14,7 milioane de lei, ulterior valoarea investiției fiind ridicată la 15,6 milioane de lei. Investiția s-a derulat cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții. Noul spital va purta numele academicianului Leon Dănăilă.

„Fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, anunțase într-o vizită la Botoșani că recepția lucrărilor va fi făcută de Compania Națională de Investiții în luna februarie 2023. Ulterior termenul a fost amânat pentru luna aprilie 2023, însă nici acesta nu a fost respectat. Iată-ne în luna martie 2024 și nimeni nu spune când va fi dat în folosință acest spital atât de așteptat de către comunitatea botoșăneană”, a punctat senatorul AUR în interpelarea adresată ministrului Adrian Ioan Veștea.

În acest context, Dorinel Cosma a solicitat ministrului Dezvoltării să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Care este situația la această investiție, ce probleme întârzie recepția lucrărilor?
  2. Când estimați că acest spital va deveni funcțional?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.