El este Îngerul Copiilor! Hrănește, îmbracă și ocrotește peste 10.000 de copii

2 min read
El este Îngerul Copiilor! Hrănește, îmbracă și ocrotește peste 10.000 de copii

Preotul Dan Damaschin, supranumit „Îngerul Copiilor”, îmbracă și ocrotește peste 10.000 de copii sărmani
Preotul Dan Damaschin este în slujba bisericii de mai bine de 25 de ani, iar de 17 ani este preot misionar la biserica Maternității Cuza Vodă din Iași. Tot de atunci el ajută anual mii de copii sărmani, oferindu-le adăpost, educație, hrană, mâncare, rechizite și produse de igienă.

Foto: facebook.com/danutdamaschin

„Toţi copiii trebuie îmbrăcaţi măcar de trei ori pe an. Toamna, Crăciun, de iarnă, Paște de primăvară vară, să meargă la şcoală ca şi copiii mei. Haine de calitate, încălţăminte de calitate, igienă, curăţenie, rechizite. Faceţi un calcul, că nu e greu, ca să nu zică lumea că suntem lipsiţi de transparență. 60 de euro este pachetul unui copil”, mărturisea preotul în urmă cu un an, pentru Știrile ProTV.
Dan Damaschin a înființat, în 2012, o asociație, „Glasul Vieții”, prin care derulează proiecte sociale de anvergură în județul Iași. Pe site-ul asociației sunt prezentate toate cazurile sociale în care se implică părintele și în care ne putem implica și noi.
Fiecare caz este preluat după ce se face o anchetă socială, iar familiile sunt în permanență consiliate și monitorizate de voluntari. Părintele încearcă, în primul rând, să îi salveze pe copii și să îi educe. Zilnic i se aștern în cale noi cazuri care îl obligă să caute soluții. O misiune uriașă pe care părintele o duce cu zâmbetul pe buze!

„Dacă Dumnezeu pe mine, 46 de ani, şi 33 de ani de diabet, teoretic la vârsta mea de boala jumate din cei ca mine sunt fie orbi, fie la dializă. Dumnezeu mă ţine în formula asta. Mă gândesc că are şi un plan cu mine. Se învârte roata din ce în ce mai mare, că aşa trebuie.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.