Frați moldoveni, frații noștri de AUR, marea, munții, Delta, sunt și ai voștri! – CRITICII.RO

2 min read
Frați moldoveni, frații noștri de AUR, marea, munții, Delta, sunt și ai voștri! – CRITICII.RO

Am fost recent la Chișinău și mă voi întoarce în curând. Pe teritoriul actualei Republici Moldova mă simt mereu ca acasă. De fapt, nimic ciudat. Chiar sunt acasă.

Basarabia e România. Și nu este doar un slogan. Este realitatea.

Ceea ce face deja AUR și in Republica Moldova, este istorie. Iar după 11 iulie, nimic nu va mai fi la fel. Cu AUR în Parlament pe ambele maluri ale Prutului suntem mai aproape de Unire. De data aceasta, o unire de-a pururea și pe veci.

Revenind la vizita mea la Chișinău, m-am întâlnit cu multe persoane: profesori, preoți, politicieni. Ceea ce m-a scos din starea liniară pe care o aveam , a fost un domn , cetățean al Republicii Moldova care mi-a spus : “voi, românii, aveți munți, mare, deltă”.

În primul rând nu există “noi” și “voi”. Există români despărțiti de un regim nenorocit. Desigur, procesul de rusificare a lăsat urme și nu puține, dar 200 de ani nu au reușit să ne șteargă identitatea.

Misiunea AUR nu este una deloc ușoară, este chiar sisifică, însă obiectivul suprem este mai presus de orice oboseală, stres sau efort.

Atacurile, încercările de intimidare, sunt din ce în ce mai intense, acest lucru nu demonstrează decât că acest partid crește, așa cum a crescut și în România.

Nu este un clișeu dacă se afirmă faptul că AUR este singura soluție. Este singurul care este mereu în contact direct cu cetățenii, singurul care respectă ce a promis, singurul care nu s-a dezis niciodată de ideea Reîntregirii.

Unirea se realizează pas cu pas, câte puțin în fiecare zi din partea tuturor celor care simt romănește.

Procentul celor care doresc acest lucru este unul destul de ridicat. Ceilalți trebuiesc convinși că este o reparație morală, un lucru absolut normal, dar și foarte benefic pentru situația lor socială și economică: de la salarii, pensii mai mari până la un sistem medical mai puternic, locuințe mai ieftine sau subvenții pentru agricultură, ca să enumăr doar câteva, lista fiind mult mai lungă.

Cu toate piedicile, AUR va ajunge în Parlament, iar la alegerile care vor urma acestora, va avea majoritate în Parlament atât în România, cât și în Republica Moldova. Apoi , Unirea nu va mai fi doar un vis.

Frați moldoveni, veniți să beneficiați de ceea ce vă aparține și vouă de drept: marea, munții, Delta! 

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.