Iohannis, înainte de sesiunea de la Bruxelles: Certificatul de vaccinare va înlesni libera circulație, însă, trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări

2 min read
Iohannis, înainte de sesiunea de la Bruxelles: Certificatul de vaccinare va înlesni libera circulație, însă, trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări

Distribuie acest articol!
Klaus Iohannis participă la sesiunea extraordinară a Consiliului European unde se vor discuta mai multe teme importante legate de evoluția pandemiei, schimbările climatice și alte provocări globale. Președintele a susținut o o declaraţie de presă referitoare la certificatul de vaccinare şi posibilele pericole legate de acesta.
„Începem peste câteva minute o sesiune extraordinară a Consiliului. Avem teme importante care vor fi discutate în această seară și mâine toată ziua. Avem, evident, o discuție despre evoluția pandemiei și aici sunt două teme care și pentru noi au o importanță deosebită. Prima temă este, sigur, certificatul COVID, certificatul digital, care într-un timp rezonabil de scurt trebuie să fie la dispoziția cetățenilor europeni și cred că este un lucru bun – acest certificat va înlesni libera circulație, însă, sigur, trebuie să avem grijă ca acest certificat să nu ducă la discriminări între cetățenii europeni“, a declarat Iohannis.
Iohannis a vorbit şi despre tema solidarităţii cu state non-UE în privinţa vaccinării.
„Avem, pe de altă parte, legat de pandemie, legat de vaccinare, tema solidarității, solidarității cu alte state, cu state terțe. În cazul nostru vorbim, de exemplu, despre Moldova. Noi am donat deja 300.000 de doze de vaccin Moldovei, dar sigur că și alții trebuie să facă lucruri similare pentru a ne asigura că avem o distribuire echitabilă a vaccinurilor”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.