George Simion cere introducerea Săptămânii istorice în școli: să ne știm eroii și trecutul

1 min read

George Simion, liderul AUR, a lansat un apel către guvernarea PSD-PNL, solicitând introducerea unei noi inițiative educaționale denumită „Săptămâna istorică” în toate școlile din România. Această propunere are ca scop principal îmbogățirea cunoștințelor elevilor despre istoria națională, eroii și momentele definitorii care au modelat identitatea și valorile societății românești.

„Este esențial pentru tinerii noștri să cunoască și să prețuiască istoria, eroii și trecutul nostru glorios. Prin introducerea Săptămânii istorice în programul școlar, ne asigurăm că viitoarele generații vor moșteni un sentiment profund de mândrie și respect față de patrimoniul nostru cultural și istoric”, a declarat Simion.

Inițiativa propusă de liderul AUR vizează nu doar îmbunătățirea curriculumului școlar, ci și stimularea interesului elevilor pentru studiul istoriei, prin metode interactive și angajante, cum ar fi vizite la muzee, conferințe cu istorici și proiecte de cercetare pe teme istorice.

George Simion a subliniat că această măsură este un pas crucial în direcția unei educații mai cuprinzătoare și mai relevante, care să contribuie la formarea unor cetățeni conștienți de moștenirea și responsabilitățile lor ca membri ai societății românești.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.