Gheorghe Cătană, senator AUR: sănătatea românilor este pusă în pericol de importul furajelor din soia modificată genetic

2 min read

Senatorul AUR Gheorghe Cătană trage un semnal de alarmă: sănătatea românilor este în pericol din cauza importurilor de furaje de soia modificată genetic. Într-o declarație politică, parlamentarul a făcut apel către guvernanți să acționeze în interesul național și să reevalueze politicile privind producția și importul de furaje, în beneficiul sănătății românilor.

Neputând să-și asigure necesarul intern de furaje, România a importat numai în anul 2022 cca. 70% din cele peste 300 de mii de tone de soia și făină din soia din Brazilia, Argentina și Statele Unite ale Americii, cei mai mari producători de plante modificate genetic. Este o realitate tristă pentru că acele animale din ferme hrănite cu furajul modificat genetic ajung în farfuriile noastre și ale copiilor noștri.

Situația este cu atât mai gravă și de neînțeles dacă avem în vedere că în același an ne exportam jumătate din producția de soia naturală către Germania, Italia, Franța, Ungaria și Austria. Ați auzit bine. Le dăm străinilor jumătate din producția de soia naturală, în timp ce importăm tone de soia modificată genetic.

Dragi români, are loc un atentat la sănătatea noastră!

În farfuriile românilor ajunge carnea de la animale hrănite cu soia modificată genetic, în timp ce România își poate produce o mare parte din necesarul de furaje naturale. Aceasta este realitatea tristă din țară.

Sper ca următoarele întrebări să readucă, dacă a fost vreodată, Guvernul PSD-PNL cu picioarele pe pământ.

  1. De ce nu puneți sănătatea românilor pe primul loc și vă pierdeți în probleme mărunte precum comasarea alegerilor?
  2. De ce nu blocăm importul de soia modificată genetic?
  3. De ce România nu devine suverană în ceea ce privește producția de soia naturală? De ce nu se iau măsuri ca o mare parte din fermele noastre să aibă acces la furaje naturale la niște prețuri convenabile?
  4. Unde vă este simțirea națională, stimați guvernanți?
  5. De ce exportăm furaje naturale și le importăm pe cele toxice intoxicându-ne pe zi ce trece?

România are un potențial imens și va deveni ce trebuie să fie doar dacă actul de guvernare va servi interesul național. Avem nevoie de o voință care să pună înainte de toate românul pe primul loc. Cu aceste gânduri îmi închei declarația politică, sperând ca PSD-PNL să se trezească la realitatea. Nu spre binele meu, ci al tuturor fraților români.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.