Sorin Mateescu (AUR): Este timpul să onorăm cu adevărat contribuția lui Brâncuși la cultura și arta mondială

2 min read

Senatorul AUR Sorin Mateescu a susținut o declarație politică în Parlament în care a pledat pentru mai multă implicare din partea Guvernului pentru a onora contribuția marelui sculptor și om de artă european, Constantin Brâncuși, la cultura și arta mondială. Anul acesta s-au împlinit 148 de ani de la nașterea sa.

Într-o perioadă în care recunoașterea și promovarea valorilor culturale ale României sunt esențiale pentru afirmarea identității noastre naționale în plan internațional, este regretabil că autoritățile române nu au acordat întotdeauna atenția cuvenită unuia dintre cei mai mari artiști români: Constantin Brâncuși.

Ieri, pe data de 19 februarie, am sărbătorit 148 de ani de la nașterea sculptorului de geniu Constantin Brâncuși. Cu toate acestea, în ciuda importanței remarcabile a operei sale și a contribuției sale la cultura mondială, autoritățile române nu au recunoscut și promovat întotdeauna în mod corespunzător moștenirea sa artistică.

Premierul Marcel Ciolacu și instituțiile culturale din România, inclusiv Institutul Cultural Român, trebuie să își asume responsabilitatea de a conserva și promova moștenirea lui Brâncuși într-un mod mai amplu și mai eficient. Este inacceptabil ca un artist de talia lui Brâncuși să nu primească recunoașterea pe care o merită.

Deși legea care a stabilit Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională a fost promulgată în 2015, este evident că mai sunt necesare eforturi suplimentare pentru a sublinia importanța și relevanța operei sale pentru identitatea culturală a României și pentru prestigiul acesteia în lume.

Cu ocazia aniversării a 148 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, cerem autorităților române să intensifice eforturile de promovare a operei și a valorilor sale artistice, să sprijine proiectele și inițiativele care își propun să celebreze și să perpetueze moștenirea acestui mare sculptor român.

Este timpul să onorăm cu adevărat contribuția lui Brâncuși la cultura și arta mondială, să ne mândrim cu moștenirea sa și să ne asigurăm că numele său strălucește nu doar în lumina reflectoarelor internaționale, ci și în inimile și conștiințele tuturor românilor.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.