Ilie Coleșa (AUR): În locul fabricii Remarul 16 Februarie din Cluj apare un cartier în toată regula, cu blocuri de peste 100 de metri înălțime

2 min read

Ilie Coleșa, deputat AUR de Cluj, a făcut acuzații dure la adresa administrației Boc. Acesta susține că autoritățile au creat în mod intenționat breșe urbaniste care le permit anumitor grupuri de interese să își maximizeze profiturile, în detrimentul bunăstării cetățenilor. Deputatul s-a referit în acest caz la situația fabricii Remarul 16 Februarie, care urmează să fie înlocuită cu blocuri de peste 100 de metri înălțime. În loc să le ofere clujenilor locuri de muncă, Boc ridică un cartier, costând în blocuri înalte și apartamente înghesuite.

„Cu toții știm despre fabricile etalon ale orașului Cluj-Napoca – Clujana, Combinatul de Utilaj Greu, cu 8 mii de locuri de muncă, Napolact, Tricotaje, Someșul, Sinterom sau Remarul. Acestea puteau oferi locuri de muncă, puteau crea bunăstare pentru cetățenii urbei. Din nefericire, după o rețetă bine-cunoscută a privatizărilor postdecembriste, cea mai mare parte a acestei industrii a fost distrusă intenționat. Utilajele de producție au făcut loc cartierelor de locuințe cu blocuri cât mai înalte și cât mai dese, cu cât mai multe locuințe, cu suprafețe cât mai mici, care oferă un standard de viață chiar mai prost decât insalubre favele sud-americane. Miza sunt banii, nu calitatea vieții.

În locul fabricii Remarul – 16 Februarie, unde odată se făceau componente de material rulant din industria feroviară, piese de vagoane și de locomotive, va apărea un cartier în toată regula, cu blocuri de peste 100 de metri înălțime și peste 30 de niveluri. Chiar nu are nicio importanță faptul că oamenii de afaceri care au făcut acest proiect au puternice legături cu anumite partide politice. Gurile rele spun că ar fi vorba de PNL și asta ar explica multe. Ne întrebăm: oare cum va arăta traficul în această parte a orașului, având în vedere că zona suferă deja de mare aglomerație?”, a declarat deputatul.

În context, Ilie Coleșa a afirmat că principala preocupare a municipalității Cluj ar trebui să fie susținerea industriei, în afară de cea IT, pentru a crea locuri de muncă. Acesta a mai spus că, desigur, orașul are nevoie de regenerare urbană sustenabilă și coerentă, dar în niciun caz de cutii de chibrituri, așa cum se întâmplă în prezent.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.