Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar al Municipiului București s-au opus ca elevii să învețe despre eroii rezistenței anticomuniste. Dumitru Flucuș (AUR): Ce este extremist în a păstra memoria eroilor care au luptat contra ocupației sovietice? 

3 min read

Deputatul AUR Dumitru Flucuș a criticat dur Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, pe care le-a catalogat ca fiind „autorități antinaționale”, după ce acestea au interzis reprezentanților Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” să participe la întâlniri cu elevii, în cadrul activităților desfășurate în săptămâna „Școala Altfel”, pentru că „expun copiii la ideologie de extremă dreaptă”.

Domnia sa a subliniat că aceste instituții nu pot stabili în mod subiectiv cine este extremist și cine nu. De altfel, un demers de păstrarea memoriei eroilor rezistenței anticomuniste nu poate catalogat în niciun caz drept extremist.

Dumitru Flucuș amintește că, în același timp, nicio autoritate școlară sau instituție abilitată nu s-a opus ca elevii să fie expuși la ore de educație sexuală explicită, fără acordul părinților, așa cum s-a întâmplat la sfârșitului anului trecut, în perioada „Școlii altfel”, la Școala Gimnazială nr.79 din București.

„Copiilor li s-a vorbit despre consumul de pornografie și masturbare, dar și altele. Deși episodul a stârnit un scandal, nici Prefectura, și nicio autoritate școlară nu s-a sesizat pentru a investiga faptele. În prezent, tineretul din țara noastră nu are voie să învețe despre eroi, dar învață despre modalități de degenerare a sufletului. Acestea sunt prioritățile noastre? Ce educație oferim tinerilor noștri?”, a declarat deputatul.

În context, Dumitru Flucuș a făcut o scurtă prezentare Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” și a afirmat că nu există nimic extremist în mesajele și activitatea acestei organizații:

„Fundația Ion Gavrilă Ogoranu este o organizație înființată în 2008, al cărei scop este cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea si demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol.

Fundația are un statut și un act constitutiv, în care nu este menționat niciun mesaj extremist. Ce este extremist în a păstra memoria eroilor care au luptat contra ocupației sovietice?  Ce mesaje extremiste a lansat Fundația Ion Gavrilă Ogoranu în spațiul public?

Activismul civic al fundației, din 2008 și până astăzi, a fost centrat pe omagierea tinerilor români care erau vânați de un regim nefast. Regimul comunist al anilor 50 a instaurat în țara noastră o perioadă sumbră de persecuție a țăranilor, cât și a intelectualității în acel supranumit obsedantul deceniu sau chiar deceniul negru al României.

Țara Făgărașului, crâmpeiul de rai în care am avut și eu bucuria să mă nasc și să trăiesc, a fost un punct de rezistență contra comunismului stalinist, asemenea Dobrogei, Maramureșului, Munților Apuseni și lista poate continua.

Tinerii eroi luptători nu erau extremiști sau periculoși pentru societate. Ei au reprezentat elita morală și intelectuală a societății românești. Nu aveau o ideologie, ci o credință profundă în Dumnezeu și în viitorul neamului românesc.

Cei ideologizați erau comuniștii de atunci și sunt cei de astăzi, comuniști în suflet, îmbrăcați în piei de oi, așa-zis democratice, care opresc accesul elevilor la o educație în spiritul valorilor românești și a conștiinței naționale”, a mai spus deputatul Dumitru Flucuș.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.